BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, April 24, 2014

Adakalanya...

assalamualaikum...
wah...dah lame dah menghupdate blog niew..kikiiki..ini adalah rekod terburuk kowt...almot 7 months i didnt post anything here..7 months dear..anak pn dah nk masuk a year...yes my baby boy will turns a year in just 2 weeks ahead..dah besar anak mummy niew..rase mcm bru jew smlm bersalin..now he will blows a candle..

there are a lots of things happened in my life tis past 7 months..ceh..mcm bajet perasan nk wat kronologi agy an?well d answer is yesss...nk wat kronologi..mcm rmai pengikut jew nk tau..mcm la..ok lets start..

pindah sekolah..
yeah...finally i got transfered..setelah mencuba hampir 8kali..akhirnya doa sy didengari Allah..i got transfer from Triang to Lepar..alamat sekolah dalam gambang..well sgt gumbira yang tak terkata..kikiki..akhirnya sy dapt pindah balik kuantan..syukur..amin..tapi bile lapor diri homaigad..belum dapat balik pindah kew kuantan rupanya..sy just dapat masuk pekan..huarghhh..menangis tak berlagu..tp xpew..positip..positip smbil kembang kempis hidung menahan sebak di dada..huarghhh...nanges jugak aku..sambik peluk naufal hakimi..

ateh's wedding..
finally..after got engaged about a year..ateh dh slmt jd isteri orang..alhamdulillah..well aku tgk wedding ni perfect..coz pkai catering..wah..mmg nmpk elegant and luxurious..pew
 bhasa aku pkai niew?ah lantak la..kikiki..nk masuk gmbr pn xbley..coz pkai tab..xpndai aku pkai bnda alah niew tok masuk gmbr..nasib la..tp try jugak la..kikiki..xberjya rupanya..k nnti la try pulop..

rase hidup bekeluarga...
yeah..akhirnya dapat rase hidup bekeluarga dulu naufal hakimi tak kenal papa dia kalu papa dia balik hati jumaat..skunk niew dah kenal papa dia..bukan main manja agy dengan pap dia..mandi dgn papa..main dgn papa..mummy plop yang terpinggir sorang2..huhuhu..tapi x pe la..nak wat mcm mne..anak bapak..kikiki..mummy kna la redha jew..huhuhu..

rasenya smpai sini jew la nk tulis..mesti korang rase ceh..tu jew kew..so jawapannya..yg mmg tetap dan berpencen..MALAS..dan xde mase..kikiki..sekian..

Tuesday, September 10, 2013

saya adalah SUPERMOM?

Assalamualaikum..
bile duk jauh niew sesekali dapat meluangkan masa dengan anak n encik hubby mmg perkara yang paling best dlm dunia nie..kikiki..saje jew bagi ayat gempak..padahal en hubby akan balik setiap jumaat n akn bwk kmi balik kew kuantan smpai ahad mlm bru balik Triang..sedang duduk2 melayan cerita upin ipin(ada anak kna la tgok kartun..ceh..)tetibe jew en hubby ckp..ayg tau tak sape superhero yang paling kuat?aku confirm akan cakap superman punya..kikiki..pengaruh cerita smallville la niew..dia ckp salah..aish..hangin la jugak an?dia ckp superhero yg terkuat adalah aku..

aku?benda palak aku kuat niew?terus terbayang diri sendiri dalam attire superman..ahahahha..terus wat muka confuse tetapi cute..memerlukan jawapan yang detail..tp yang bikin panas niew..en hubby senyum2..ah sakitnya hati..terus merajuk..silence..silence..silence..kikiki..en hubby mula serba salah..terus tarik tgn aku n explain semuanya..

dia ckp..awk supermom tau..terus terang abang ckp kalu abg kat tempat ayg abang x sanggup duduk mcm niew..balik sekolah kul 3..kna mandi cepat2..pastu masak nasik..sembahyang..pastu pam susu..kemas rumah..mop lantai..jemur baju pew seme..x sempat nak rehat kul 4.30 dah kna amik bby kat umh g nanny..balik plak baby meragam nk tido..xboleh makan lagi..kna pam susu bagi bby minum..n pastu tidokan bby..klu bby tak nak tido kna main2 dgn bby..kna riba baby lagi..kalu bby dah tdo bru leh mkn..mkn tu pun dah dekat mghrib..kalu bby jaga amik air semyang n bwk bby g tepi katil n solat..bby nges kna dukung..pujuk bby..

pastu bby x nk tdo plak la..xboleh nk gosok bju..kna lyn bby dulu..bby kite ni plak x pndai tdo awl..pling awl abg tgok bby kite akn tdo kul 1..pas kul 1 tu bru ayg blh tdo..eh tak..ayg akn cuci botol dulu..masukkn baju dalam beg baby pew seme..baru dpt tdo..tgh tdo plak bby nges nk susu..ayg bangun agy..bg bby susu..yg abg perasan 2 jam skali bby akn isap susu..so kul 3 cyg akn bgn skali agy..xsempat nk tdo lena agy..kul 5.30 cyg dah bgun..mandi n bersiap..coz takut bby bgun awl..xsempat nk besiap nk g skolh..pastu cyg akn keluarkan stok susu n masukn dlm icebox..masukn pam susu dlm beg..masukkn dlam kete..

rutin harian cyg tu la..kekadang abg tertanya2 jugak bile ayg rehat?xkn rehat kt skolah plak kn?dah confirm2 kna ngajo..sebab tu abg x kisah kalu sabtu n ahad cyg tdo awl dalam kul 11 n tinggalkn bby dgn abg..tapi dengan syarat susu dah d pam..abang x kisah mop lantai sabtu n ahad..kemas rumah sabtu n ahad..sbb mase tu jew cyg dpt rehat sket n abg dpt main dgn bby..sekarang dah puas ati dgn penjelasan abg?

uishh...terus mengalir2 air mata mcm empangan pecah...datang dari mana stok air mata niew pown x tau..kikiki..xsangka plak dia perasan..ingtkn dia xperasan..mmg la dah tugas ibu mcm tu..aku redha jew..so adakah sy supermom seperti yang disangka2 oleh en hubby?

Friday, August 23, 2013

adoyai..pengalaman bersalin..ermmm..

assalamualaikum..
mungkin ada yang tertanya2 ngape la budak ni rajin sangat nak mengupdate blog niew...klu dah malas..mmg super duper malas nk update..klu dah rajin..super duper triple rajin..erm..ni namanya semangat kesukanan dan semangat kesukaan..alang-alang dah ada idea nk kongsi..boleh la menulis..kikiki..kang dtang malas xde la terpublish entry niew..ahahhaha

 al kisah semangat menuruni tangga depan toilet...semangat tu sebenarnya nak g toilet..ahahhaha..kak nurul cikgu english jugak tanya pengalaman bersalin...ekekekeke..pengalamannya xde la setragik org lain..kan aku dah ckp dulu..hidup aku niew biasa jew..xde special sgt mcm hidup artis tu..ahahha..ok la dah org tnya jwb jew la kn..xbaik plak menghampakan org..ecece..bainknyew dia...

ok selepas di flash back beberapa kali..dapat la sudah gambaran 3 bulan 2 minggu yang lepas..rase mcm semalam jew bersalin..skunk niew dah masuk kje...omo..ok bermula 3 minggu sebelum bersalin..aku diserang batuk yang sangat kronik..smpai aku sakit rusuk..tapi boleh lagi la nak g skolah..g paso pagi ari ahad n sebagainya(nmpk sangat kuat jalan)..so aku sangat pelik bile batuk aku niew x pndai berenti..so as usual..g klinik..kna la plak wat ujian kahak pe benda seme tu la..xtau prosedur dipanggil apa..eh xpandai berenti jugak walaupun dah 2 minggu..ok 28 aribulan..batuk makin kuat..rusuk makin sakit..dalam pikiran benda la nak jadi ngan aku niew(mcm dlm drama ajal dah dekat dah tu..mintak simpang..huhuhu) terus msg hubby soh amik esok pagi..sbb mmg target nak mintak mc untuk 2 hari..sebab dah tak larat dengan batuk niew..so pagi 29.4 tu aku trus g klinik..

setelah menjalani check up biasa dokto kabo tu normal..pulak dah..dah nape sebelum ni kna bagi kahak bagai...huhuh..eh gatal pulak mintak nurse kt situ cek jalan..mase tu baru jew 38 minggu..ikut due date mmg ada 2 minggu agy..ok setelah dicek(xpyh cite la mcm mne dia cek..malu) jalan belum buka agy..adoi dalam ati risaunya..dah masuk 38 minggu tapi jalan belum buka agy..so dah dapat mc tok 2 hari..mmg packing barang la..coz mc 2 hari tu mmg terus bersambung dengan cuti bersalin..erm dengan seronoknya packing barang..ada plak hubby kt umh urut belakang wah bestnya..mmg perut x rase sakit..

petang 29.4 tu dalam 4pm dah mula nak berangkat balik..eh dah smpai kuantan..boleh pulak singgah umh akak mkn nasik sepinggan dua..kikiki..lepas g umh akak tu..projek tawaf kuantan parede pn bermula..xde plak rase sakit mase tu..balik umah mak mertua lepas jalan-jalan tu...mak mertua soh rehat..ape lagi..terus la mengadap katil..aduh2 tengah malam kejang kaki plak..melompat2 dalam bilik tu..my hubby mmg x tau nk wat ape klu aku dah kejang kaki..aku ckp dgn hubby jom p toilet..start kul 6 pg..aku ckp dgn hubby..bang perut ayang rase sakit la..jom la g sepital..cek jalan..klu dah 4cm boleh duk ward kelas satu..ayang kn ada GL dari sekolah..aiseh tingginya cita2..

sampai hospital kul 6.20 am..so tunggu giliran..sakit perut ala2 senggugut tu mkin kuat plak..subahanallah..sakit jugak..tapi aku still lagi berjalan..ada sorg dokto lelaki kat wad bersalin berisiko rendah tu tnya sakit kew?ape punya soalan la..mesti la sakit..aku ni dah x tahan..dia kabo tanya lagi..datang niew sebab apa?adoyai..xkn datang sbb nk kenduri kowt..datang sbb sakit sikit2 la..ok dokto tu kbo tgu dokto sorg lagi masuk syif..aku bengang dah..coz aku rase mcm nk terkencing dah tahan sakit..tapi kejap berenti kejap datang..aku mintk nk g toilet.dokto laki tu ikut n dia siap pesan jgn teran agy..ah sudah..perut makin sakit niew..dokto pompuan bru masuk..lega dia terus soh masuk bilik...

nurse soh baring atas katil..dia amik ctg bby dalam perut..dokto cek jalan..dokto terkejut..dah 10cm..nape lambat sangat puan datang hospital?rambut bby dah nampak dah pown..hubby yg kat kaunter pendaftaran bru jew ckp nk tukar p ward kelas satu..dokto kbo x sempat..bby dah nak kuar sangat dah..terus tolak g bilik besalin..naik jew atas katil..dokto soh teran terus..tapi bajet boleh teran..xpandai teran upanya..huhuhu..ngan batuk agy..teran x panjang..bby masuk balik..alahai..teran kali kedua..dikelilingi 9 org nurse yang memberikan semangat..teran kali kedua..panjang..tarik nafas panjang..kuar la baby naufal seberat 3.5kg..panjang 50cm..dokto ckp..patut la..besarnya baby dia..8.26a.m siap semuanya..alhamdulillah..

giru lew pengalamannya..huhuhu..nurse kbo aku senang bersalin n xsakit sgt..syukur pada tuhan..tapi kepala baby lonjong lew..sampai la sekarang...huhuhu...

Tuesday, August 20, 2013

setelah sekian lama...

Assalamualaikum..

akhirnya..setelah sekian lama aku kembali ke jalan yang benar..ekekekek..selamat kembali ke dunia penulisan..sepanjang tempoh bersembunyi di gua batu niew..banyk perkara yang dah terjadi..kalu tulis semua   mmg confirm same tebal dengan buku teks sejarah tingkatan 6..kikikiki..ble cek balik balik kn..banyak rupanya benda yang dah terjadi dalam hidup aku..adoii kekadang stress jugak dgn bnda yg terjadi...

Lost Part of My life
masuk jew baby 8 bulan dlm perut..my mom selamat kembali ke rahmatullah..it was a great shock to me..hampir x dpt berfikir apa2 mase kejadian tu..adoi ilang sekejap semangat nk idup..bile balik sekolah pura2 tabah jew..boleh agy bercakap n senyum..padahal balik umah bukan main agy menangis..

Saya dapat Putera
tanggal 30.4.2013..lahirlah putera saya yang diberi nama muhammad naufal hakimi bin mohd faizal..bile org dengar name tu org tnya dari novel mane ko amik nme tu?erm..muka aku niew ada mcm muka org bca novel kew?reading task dulu pown payah nak habiskan ni kan plak pleasure reading..well jgn nak serabut name tu datang dari ilham setelah digabung jalinkan antara beberapa nama..kikiki..akhirnya naufal hakimi jadi pilihan memandangkan aku suka name hakim..jd nak jugak isi name anak hakim..tapi bunyi mcm kasar sket..nak kasi lembut punya pasal..letak i kat belakang..jadi la naufal hakimi..

ateh's engagement..
betul la kate orang janji Allah tu pasti..lambat atau cepat semua ketentuannya..sape sangka dalam dia duk solo2 selama niew..tup2 ada sorg lelaki berjaya menukar statusnya dari solo kpada tunangan orang.well harap2 berkekalan la hubungan niew..semoga kew jinjang pelamin...

ceh ni jew kew yang berlaku dalam hidup aku?ekeekke..sebenarnya banyak..tapi ni jew yang aku ingt..well nak wat mcm mne..baru lepas bersalin..banyak urat putus..kikiki..k nnti sambung lagi..

Thursday, January 31, 2013

i'm back...with my big tummy

Assalamualaikum...

dah bersawang2 asenya blog niew..huhuhu..dah berzaman rasenya tak menghupdate..kikiki...baby dlm perut pown dah pndai kicking skunk niew..alkisah bukanla banyk sgt keje..tapi mmg sgt malas skunk niew tau nk menghupdate blog...ada jew bnda yang mencuri perhatian..

alhamdulillah baby dlm perut sihat...seme orang dah mula risau tgok keadaan aku..dengan perut yang membesar..berjalan ke sana ke mari naik turun tangga..dah nak bwt mcm mne..skolah mne dew lif..aahhaha..naik la tangga jugak...tapi nape seme org risau ek?aku rase ok jew..perut tu mcm hiasan jew pd aku..setakat niew aku larat agy even i have to climb 4th floor..ala baru jew 6 bulan 2 minggu..blm masuk 7 agy..baby still agy bersantai2 agy dlm perut...

hah ni satu agy yang membuatkan org risau ngat dgn aku..barang baby..kalu colic aku yang beza minggu jew dgn aku niew seme dah siap..aku pun xtau nk beli ape..hehheh..en hubby janji nk settle seme..so aku tgu jew la..klu mne yang tak cukup bru aku akan tambah...aku rase xsalah bg dia chance to buy everything...ni ada plak yang kate..ko ni percaya sgt dgn suami ko..kang cx cukup barang2 bru tau..

pada aku bnda tu x pyh lew risau sgt...klu x cukup g jew la soh dia beli..sape soh dia beli x cukup an?hehhehe...suami jugak ada hak nak rase kegembiraan shopping barang2 baby...sbb ni first baby dia..termasuk lew aku..hihihi..bg dia tanggungjawab sket...jgn nk harapkan bini jew yang kna sediakan semua..dia tau bg duit jew..hahahha...ajo sket...torture dia sket..

insyaallah cuti raye cina ni dia nk belikan seme barang2 baby..impak seme orang duk risau barang2 baby belum beli agy an?hehehe...biar dia pening kepala nk pilih yang mana..dah x tau agy baby boy kew gulz..sbb scan ari tu x nampak...ala kuar jew la baby..kate suami aku..baju newborn baby standard jew..lengan panjang..baju yang ada suo pendek..baju yang lubang2..stokin n sarung tgn..ala kacang jew katenya...

sebagai isteri yang baik aku dengor je la kate suami aku..coz dia ngah semangat nk dpt baby an..biarkan dia..dia pown dah print checklist dari internet..setakat niew aku xnmpka ar agy checklist tu..tp dia kate siap ada kotak2..dah beli tnda jew..erm..tgok lew mcm mne nnti..aku bwt2 xtau jew..dah dia ckp dia dah ada checklist..aku iyakan jew la..harap2 checklist dia tu lengkap la..kalu x minggu pertama kuo baby tu mesti kelam kabut coz xde barangnya...kikikikiki..pape jew la..

Monday, September 10, 2012

Finally its positive..now i'm officially mom to be..

Assalamualaikum...
alhamdulillah..selesai sudah semuanya..dah selesai bab puasa n raya..mcm biasa lew..raya ari tu raye sakan x hengat dunia..huhuhuhu...selesai sudah bab induksi..dah siap pown jawab soklan..ah mls nk pkir pasal soklan dia..mmg jenis yg agak susah lew..geram tol..huhuhuhu

ni ada satu agy kemushkilan..period lewat agy bulan niew...mmg x kisah pown..pasal skunk niew..almost every month dia akan lewat..so bwt-bwt x reti jew la..mase induksi tu mcm ada yg x kna..always slalu mengah..padahal aku ckp xde bnyak mne..jalan pown xde banyak mana..ok jew la lagi..balik dr induksi jew..punya lew sakit pinggang..

sakit pinggang ni plak mmg jenis yg pelik...so dah sedar diri tu sakit..g la membawa diri ini berjumpa dgn dokto..al kisah dokto ni jugak kwn aku..dia tgok aku pelik jew..so dia ckp jom wat pregnancy test..mne tau kowt2 ada bulan niew...sebenarnya aku dah twar ati..dah test 2 bulan sebelum ni mmg negatif..dgn malasnya aku g jew la jalankan beberapa prosedur..and the result came out..tahniah..dah ada..jom kite kira..coz mcm awal lagi...so kiraan pun bermula...


.
doktor sahkan yang dah 4 minggu stengah dah rupanya ada org hidup dlm rahim aku..kikiki..scan pown mmg x nmpk agy lew..tetibe pikiran berlegar2 sekitar tarikh kejadian...yakni sebulan yang lalu..maknanya time raya tu dah ada..punya la makan x hengat.,..seme bnda main pulun jew..adoi...masak2..air gas, tapai, rendang,ketupat,lemang,...seme main aci bedal jew...

teringat jugak slame beberapa minggu niew dah berapa kali mkn kfc n mcd..mmg aku slalu order air milo...tapi ada jugak tersedut hubby nyew air gas..huhuhu..yang pling syok mase raye ke 4..ank sdra aku yg pling kecik tu duk ats perut aku n henjut2 badan dia yang mcm guni beras 15 kg tu...adoi...mmg x leh ingt..tapi xpe la..sme dh ok..kna ati2 lew pasni..huhuhu..

ble bgtau jew husband resultnya..dgr hubby menangis..diam jew..suasana jd bungkam..aku pun sme gak nanesnya..huhhuhu..tragik moment...bgtau mak mertu n mak..smemenya nanges..mmg moment mcm ni kna nanges ek?mak mertua beria tnya..ada alahan kew tak..aku siyes jew jwb..xrase pape pown..kikiki..kejam tak..seme org excited ble tau soal niew..semoga rase ini berkekalan..amin...

Monday, July 30, 2012

saya memerlukan sedikit kekuatan dan berita gembira..

assalamaualikum..
dah lme x update blog..mls nk bagi alasan dramatik untuk sedapakan ati sendiri n sedapakan ati ketua kampung saya..ahahahha..jawapannya adalah xde idea dan malas..ahahha..malas tu la yang sebenarnya yang pling ketara di seluruh buana..ngeee...

mesti semua orang pelik dgn tajuk entry niew..bunyi mcm dramatik n gilew kuasa jew an?ahahhaha..tapi tidak..saya bukan jenis org drama..mungkin ada jugak menonton drama2 tapi tak smpai terbawak2 smpai dlm realiti..mungkin ada jugak dramanya bilew nk mintak belanja mcd oleh encik gula2 hati...ahahhahha...

yew...saya sgt memerlukan kekuatan sekarang ini..hal ini adalah kerana..sekarang ni kan bulan puasa..so bnyak2 lew kekuatan yang diperlukan..terutamanya ketika berhadapan dgn kelas2 yang menuju puncak..well boleh dikatakan semua kelas saya tahun ni adalah kelas yang menuju puncak..opps silap bukan akademi fantasia..ini adalah menuju puncah tingkat 4..ades..mau krem kaki niew...pling best saya rasa ada 2 hari dlm seminggu yang saya kena berulang alik dr blok H(tepi padang sekolah) ke blok depan(Blok N klu x silap) trun dr tingkat 4 blok H aku kna menuju kew tingkat 4 blok depan..pastu balik semula kew blok H..kelas berderet2 tau..xde senggang langsung..

yeah..terkejut an?itulah dilema sy..ahahaha..tapi jgn risau..xde la smpai sy kurus an..body duk still mcm tu jugak..xde susutan hatta satu gram pown..ngeee..mungkin apabila berbuka puasa sy telah menggantikan segala kalori yang telah dibakar tu..mungkin..mungkin..ngeee...

berita gembira plak?hihihi...sy teringin nak ada bby dlm mase yg terdekat niew..sbbnya..sy nk puasa penuh....kekekkeke...seingat sy..mase sy kecik2 dulu jew sy puasa penuh..so klu ade bby skunk niew..mknanya sy leh puasa penuh..hihihi..en gula2 hati ckp..alasan tu x logik langsung..tapi klu ada kn best jugak...mmg lew xsmpai 2 bulan agy kmi kawin..tapi siyes ckp..sunyi lew duk umh sorang..jumpe en gula2 hati pown 2 minggu skli..so kna berusaha dapatkan bby..ngeeee...

Wednesday, July 11, 2012

2 hari yg misery...

Assalamualaikum..

hari ni dah masuk hari kedua aku lewat bgun..hari kedua jugak la segala bnda jadi kelam kabut...ahahha..nasib la dua2 hari yg lewat niew tak payah pkai bju kurung..pkai bju sukan ..n hari ni ni pkai uniform yg mmg dah lme digosok..

tau tak sebab ape perkara ini terjadi?perkara ini disebabkan..disebabkan..disebabkan..hihihi..mcm org pekak plak..en.hubby tutut semua alarm dlm enset...ada 2 henset n satu galaxy tab..seme dia tutup..bising katenya..tu perkara yang dilakukan pagi ahad lalu..aishhh..geram tol aku..ari senin tu aku terjaga awl..so xmemerlukan alarm..selasa tu bru aku perasan yg alarm aku x bebunyi rupanya..ish3..

mula la dh 2 pagi yakni selasa n pagi niew aku bwk moto mcm org gilew..120km/j g skolah..kuar simpang main aci redah jew...tapi stakat niew bernasib baik agy arghh..xde yang hon or xde yang x puas ati  main aci langgar jew dari belakang...nasib lew mmg moto tu laju lew jugak..hehhehe..smpai skolah plak ngam2 aci punch card jew loceng bunyi..berkejar lew agy ke kelas..huhuhu...nasib2..

tapi aku pasan gak 2 hari yg bwk moto laju niew..smpai skolah bru brek..bhaya betul..watnyew ada pape kt depan tidak kew naya..main langgar jew..mau jugak hilang sebatang dua gg nnti klu kejadian sebegitu berlaku...huhuhuhu...mintak jauh lew..huhuhu...jatuh blkg toilet skolah dulu pun dah sakit..ni kan plak jatuh moto...huhuhu...xmau3..

muka ngah x puas ati ada org matikan alarm enset.
so en.hubby...kalu x nk isteri awk niew sakit...kalu sy balik umh cne..tolong jgn matikan alarm enset saya keyh..supaya bile kat umh sini sy x kelam kabut...ngeee..ini bagi mengelakkan sebarang kejadian buruk..hehhehehhe


kemana menghilangnya dr sengal???/

Assalamualaikum...
semalam tetibe terasuk mood rajin nk cek email..huhuhu..tak ku sangka..tak kuduga..ada sorg awek niew..aku main agak2 jew awek coz dia tnya kak..ke mana menghilangnya dokto sengal akak?npe akak x tulis dah pasal dia?slalunya awek jew yg concern g2..hihihi..klu boy ni jarang lew..bkn xde..tapi jarang lew...

nok kbo tambah tolak darab bahagi kuasa dua..ceh saje jew nk menunjukkan banyaknya hehehhe..ok relax..jgn lupa daratan...dah bnyak kali cube hubungi dokto sengal tu..tapi mklum la org bz mengalahkan menteri..so x dpt lew nk hubungi...dah gone gaye nk contact dia dek non oi...dia mengamuk enset rosak..skali dgn simcard2 dia buang..dah tu gone...pastu dh lew skunk niew..xduk mesia dah..ala2 internationale..ngeee..

opps..dia duk singapore jew..ahahahha...provoke jew lebih..cr teacher ckp mcm duk England jew an3..hihihi..semoga dah terjawab pertanyaan awk yew miss comel..akak x tau nk ckp lebey2 agy..coz mamat ni kinda of mistery jugak..ala mcm x files tu..hihihi..skunk ni medium kmi berbicara hanya melalui tagged..tapi tu pun 4 tahun skali..ahahahha..wat to do?

p/s:dokto sengal..kalu awk bca ni..tolong call me keyh..bnyak peminat tnya..ahahhah

Tuesday, July 3, 2012

Dating Time..

Assalamualaikum...
dah dekat sebulan teacher kawin dgn mr.hubby...tapi bile dah duk jauh2 niew..mmg xpnh boleh luangkan mase untuk bersama..almaklum la..mr hubby cuti hari jumaat..teacher cuti sabtu ahad..klu nk jumpe pun kna amik mase selama 2 jam setengah..so minggu lepas mr.hubby x dapat balik..so kna la teacher yg balik cne..klu dh nme teacher yg balik kuantan..nak x nk mr hubby terpaksa lew melayan kerenah teacher an?hihihi

dalam mase sebulan kawin niew..kmi x pnh dating agy..hhuhuhu...nak jumpe pown payah..ni kan plak nk dating aw..huhuhu..kesian teacher an?so dgn muka x malunya..teacher ajak mr hubby g dating ari jumaat ari tu..hihihi..ajak mr hubby g tgok cite mael lambung..ngeee..mengimbau kembali lew mase bercinta2 sakan dulu..ahahahha...

tapi betul lew org ckp..pas kwin seme akan berubah..hihihi..aku perasan mr hubby skunk niew more to family..dia lebih senang spend masa dengan family aku..borak2..beli mknan n makan ramai2..tgok tv same2..g jenjalan same2..mungkin ni yang dikatan kematangan..aku x mampu nak ckp pape..aku senang dgn perubahan dia..mungkin dia dalam proses belajar lagi..

saat menulis ni..aku dpt msg..dah genap sebulan rupanya perkahwinan kami..sekejapnya rasa..dia ckp..kn best klu time ni dah ada berita gembira syg..ahahhah..aku tau tu..mmg dia nak baby lew tu..tapi sabar keyh syg..bukan rezeki kite agy..pnjg agy masanya..cube agy bulan niew..ngeee..gatal plak..ahahhahha,,,

Thursday, June 28, 2012

Satu Kepenatan yang berakhir dengan kelegaan yang menggila..

Assalamualaikum...
sejak 2-3 bulan niew..teacher sgt lew busy dgn kehidupan..mana kerenah budak2..kerenah org2 lain..sedar x sedar badan mula menunjukkan rungutan2 yang membabi buta..sakit mula singgah dan menyapa hai..mungkin terlalu selesa berada di dalam badan smpai tak mau berkata bye2..erm..penat..letih..lesu selama beberapa bulan niew..

persedaian perkahwinan pun masih lagi dalam tempoh 70%..merangkak kew 90% n pada hari majlis bnyak jugak masalahnya...tapi lega jugak lew bile semua lauk abes..xde pembaziran..bile dah selesai semuanya termasuk majlis di sebelah lelaki bru terasa leganya..tuhan sahaja yang tau..xde perkataan yang dapat menggambarkan segalanya..huhuhu..ni ada sikit gambar untuk dikongsi bersama..

outdoor


smbut menantu tema hitam merah

smbut menantu

sister n brother in law..

anak berabak, adik beradik

outdoor second attire

sebelah pihak perempuan: tema hitam oren.

makan beradab

potong kek

family..