BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, December 13, 2011

setelah sekian lama..

Tuesday, December 13,2011


Assalamualaikum..
adoi..setelah sekian lama tak mengupdate blog..ketagih dah nk mengupdate..hehhehe..seme dah menanya kenapa dah lme x update..xde masa kew?jwpnnya..bkn xde masa..tapi xde idea..hehhehe..aku buka tiap2 hari blog ni..tapi bile nk update..ada jew bnda yang menghalang n xde idea..lalalla..kali ni beru berkesempatan..

saya dan cuti?
cuti aku ditemani oleh hujan yang mencurah2..di kampungku bukit goh..hehehe..sempat la nak bercakap x brape dengar..even bunyi enset pun tak dengar..dah ada org yang merajuk kalu tak jwb msg..pernah sekali hari sabtu lepas..aku xleh nk attend kenduri kwn aku ain..xla jauh..bukit sagu jew..selang sebuah bukit dgn tempat aku..ahahha..tapi jgn risau..tak payah nak pnjat bukit tu untuk samapi bukit sagu..hujan turun dengan lebatnya dari pagi smpai malam..so,dengan bangganya bgtau..mmg x kuar la jwbnya..huhuhuhu

kerja?
alahmdulillah masih lagi berkerja dengan tekunnya..memaku ceiling rumah..rasanya dah x sempat nak cat sebelum 01.01 ni kowt..arghh biar lew..nnti bulan 5 tahun dpn..siap lew semua sekali kowt..hehhehhe

bengang?
yew..sangat bengang bile ada orang sekejap baik..sekejap dingin..siap2 perli2 aku lagi..aku ni jenis yang transparent..kalu x puas ati cakap jew..aku ni bukan jenis yang paham bahasa kiasan..lalalla..so lepas ni kalu ada pape..sila bercakap secara terus..ala kalu terasa pun pling lama seminggu jew..pastu ok la baik..ahahaha..sengal..allalla...

lega?
yup..sangat lega bile berjaya meluahkan..hehhehe..semoga semua orang berasa senang..memang aku akui kekadang susah sgt nak paham oranag..mcm ustaz slalu ckp...kadang2 kite x kaco orang tapi ramai jew yang tak puas ati dengan kite..mungkin jugak aku ni jenis yang tak kisah..ada juagk perkataan aku yang dah lukakan ati org lain..tapi aku nak pesan pd org2 tu..aku ni mmg jenis gni..so klu aku dah lukakan ati sape2 aku dgn gentlenya MINTAK MAAF la yew..dah mmg aku dilahirkan mcm ni..

persediaan?
persediaan untuk sesi sekolah yang akan datang..oleh kerana aku ni agak lemah dlm GRAMMAR..(bkn agak tapi sangat)aku dah mula mengkaji2 buku ENGLISH GRAMMAR..ahahahah..sape ckp dah jd cgu xkna wat revision...jd cgu la kna wat revision bnyak2..supaya seme bnda nampak mudah...yes..aku yakin untuk menampakkan yang mengajar ni mudah..dan enjoy..

p/s: ada sesetengah org kate aku dilahirkan xde perasaan..tapi sebenarnya aku yang paling banyak terasa dengan tingkah laku kalian..renung2kan..

Thursday, November 17, 2011

Ntah Saje je Rase nk Update..






MEMAKSA orang itu kejam..
KEJAM itu kan zalim namanya..
dan ZALIM itu bagi aku HARAM..

bukan kew orang buat sesuatu tu suka sama suka
BUKAN SUKA2..
dan
BUKAN SORANG SUKA SORANG TERPAKSA..
(manusia tnpa nama,2011)

uiii...sangat terkesan dgn kate2 tu..erm..macam meluahkan sesuatu yang terpendam..aku jumpe pktaan ni kat satu buku...hehhehe...saje je rase nk update pasal kate2 niew...huhuhuhu..mungkin leh jd iktibar pada org lain...kadang2 kite tak pnh pikir ape yang orang pikir...nak2 org yang ada sesuatu..kalu wat pertimbangan fikir rasional...fikir ape perasaan org lain..fikir dia juga anak kepada seseorang...isteri atau suami kepada seseorang..bapa atau ibu kepada seseorang...jgn dek kerana obsesi yang melampau org lain pn turut sama meringkuk dalam kegilaan yang mengcengkam..mungkin manusia tidak pndai meluahkan..pndai memendam..lihat juga dunia lain yang lain dari duniamu..ada insan2 kecil yang terabai...ada si tua yang berkecil hati..ada si cantik yang moody..ada si kacak yang mula mencari pengganti...erm..terlebih emosi..




Wednesday, November 16, 2011

Hujung Tahun Yang Banyak Kerja...

Wednesday, November 16,2011

Assalamualaikum...
dah lama tak mengupdate blog..bersawang dah kowt...hehhehhe...bukan seperti biasa aku malas untuk mengupdate...tapi kali ni sangat buzy..xtau nk xkp mcm mne buzynyew...org rmai ckp ko cikgu sedap la dapat cuti lame..diaorang tak tau betapa banyaknya kerja kami sebelum boleh bercuti..kekadang bercuti pun kna bertugas...ada korang tau?tak tau an?tau ckp jew..aishhh...nasib baik kami golongan cikgu2 ni jenis yang penyabar..kami jwb jew elok2...erm..peringatan yew kepada yang selalu bercakap g2..pasni kalu korang tnya aku jwb pkai kaki...ahhahahha..

ape yang perlu orang tau..kerja aku sgt berlambak...bukan kerana aku bertangguh..tapi kerja tu dtg last minutes...erm..wat to do...saya yang menurut perintah...lallalal..tapi aku enjoy jew...tak siap aku wat balik umh...oh lupa cikgu jew leh bwk keje balik umh...nurse ada kew bwk balik?so jgn bnyak cite k!

Tuesday, November 1, 2011

erm..

Tuesday,1/11/11


Assalamualaikum...

lama dah rasanya tak mengupdate blog niew..huhuhu...dah bersawang dah kowt..maklum la busy sesangat n sesungut dgn exam akhir tahun...rasa malas nk menanda kertas menyucuk2 ati..hehhehe..students asal nmpk aku jew tnya markah..asal nmpk muka aku jew tnya markah...cube la tnya teacher dah mkn kew ape kew..sejuk jugak mendengarnya..ahahhah..pasan tol..

sekarang ni aku suka membaca satu blog..aku rase sempoi gak la..kwn aku ckp blogger ni mmg dah terkenal..tapi aku jew yg bru tau..ahahhah..nmpk sgt la aku yg terlewat..hehheheh..bagi aku as long as aku dpt enjoy dgn penulisan dia..kira dah cukup ok la..pasal sekarang ni susah nak cari penulisan yang membuatkan aku enjoy..lalalla..maklum la..aku ni mmg sengal sket..so penulisan pun kna cr yang agak sengal la..hehhe..xberat sgt..boleh la gelak2...

alkisah...dulu aku suka baca satu blog niew..diari superman kalu tak silap...tapi pas dye tutup page dye...aku dah xleh baca..aku ni sebenarnya pembawa virus..kalu aku suka something...mmg aku akan share...ahahaha...pastu mula la virus dah bermula...ni yang terbaru..blog zack zulkhairi..aku mula baca..pastu aku bgtau kwn2 aku...mula la diaorg duk membuat komplot rasmi kat meja aku..pastu mula la...dengan menggunakan lappy aku ni...dah gaya lappy kerajaan jew...bile on jew banyak tgn yang menggunakannya...diaorg search mcm2..termasuk la FB c budak zack niew...aku pun tak tau la bnda nak jadi...ensem kate mereka...termasuk la mak2 dara pun ckp ensemm..ahahahha

zack kalu nk cr calon isteri..dtg la skolah niew...hehhehehe..rmai yang menunggu.,mak2 dara ni pun rmai yg sudi wat menantu dgn senang ati...hehheh...aku tak tau dalam diam rupanya diaorg ada amik gmbr budak niew..tetibe jew ada kat lappy aku...dah aku kna delete plak gmbr tu...takut en.gula2 hati tau nanti mampus...tak jadi kang nak kawin..ahahaha...maklum la kang rase tergugat...ngeeeee...statement berani mati...

tu jew la perkembangan terbaru...alalalal...demam kt skolah niew kejap jew...pastu reda sendiri la...ahhahah...mcm tu la lumrah hidup...erm...aku pun tak tau nak merapu ape lagi kat dlm entry niew..ahahahha...sekarang ni final exam fever kt skolah...cikgu2 plak fever nak tnda kertas...mcm aku..dpt 120 skrip jawapan...bkn setakat fever...muntah..pening2..nasib bukan malaria tapioka...ahahhaha...adoi...k got to off la...nak p kelas la plak...

p/s: malasnya la nak wat seme bnda..arghhhhhhhh...


Monday, October 24, 2011

cuti dan Malas

Monday, 0ctober 24,2011

Assalamualaikum..
ni la penyakitnya kalu aku balik bukit goh...penyakit setan M besar ni dah datang..m ape?m= manja?m=mengada?eh bukan..seme tu bukan...ni penyakit m=MALAS..ahahhaha...tu la penyakitnya kalu dah balik bukit goh..aku pun tak tau la mcm mne nak ckp...hehhehhe..yang pentingnya..mmg perangai aku berubah kalu balik umh family aku..hehehhe...

korang nak tau...kalu balik umh aku niew...xde lauk nk makn nasik pun kira on jew..hehehhe...
sambal telur kurang garam pun ok jew..stok2 3x makan boleh agy..hehhehe..pendek kata kalu ikan goreng semata2 pun mmg sedap kalu dah namanya berada di rumah...lalalla...

selain dari tu..tdo kat mana2 pun ok...depan tv pun layan...kalu kt umh sewa..kalu x naik atas katil..jgn mimpi la nak lena...pelik an?hehhehe..kalu bocor pun mmg x lari..pasal sedap sgt tdo...ahahhaha..

malas usah cerita..kalu balik umh...xpndang langsung seme keje yang di bawak dari sekolah..contohnya sekarang ni..malasnya la nak tnda kertas exam akhir tahun...ahhahahha...sampai boz besar kt umh ni tnya...dah ni kertas ni bile nak tnda?ke nak bwk balik mcm tu jew?ahahahha...terus aku terkulat2 amik exam paper tanda..hehhehe..sebenarnya pura2 jew tu..hehhehe..3-4 skrip aku pun tido..hehhehe..smbung esok kononnya...nasib baik masa kt skolah dulu aku dah pulun habis2san...tinggal satu kelas jew agy...hehheheh...

Tuesday, October 18, 2011

hari-hari yang busy telah bermula...lallala..

Tuesday, October 18,2011


Assalamualaikum...

nah amik kau...4 bundle kertas exam ada atas meja aku...smpai aku nyew muka dah terlindung dek kertas2 niew...terus aku termenung..mcm mne nak tanda seme kertas exam niew?adoi sumbat parak dah niew...erm..

rase mcm nak suruh jew org yang slalu ckp aku xde kerja tu tanda..bru ko tau ape pekerjaan aku sehari2..erm..alih2 dtg meja aku bg lagi satu kertas kecik...arghhh...ahahhah...cobaan..cobaan..segala puji bagi Allah yang sayang pada aku dan memberikan ujian ini padaku..amin...

so wat to do now?mari kita mencari marking sceme...pastu kite buat kacau n buat2 marah kalu ada org tego banyak kerja kew?kecuali org yang anto makanan...ahahahha...

p/s:mencari mood untuk menanda kertas..hehhehe...


Friday, October 14, 2011

Adoyai...

Friday, 14 October 2011


Assalamualaikum..

aku rasa aku ni xde la bagus sgt..tapi seme orang mcm suka jew perhatikan aku...aku ni bukan la perfect...tapi jangan ingt aku duk saje jew kat skolah...pagi2 lagi ada orang tego pn.Y(Bukan nama sebenar) ahahah gedik jew..dia cakap npe you mcm tiap2 hari senang jew?xde essay nak tanda kew?aku pun jawab la..saya dah siap tnda semua...ye kew?nape semua cikgu bahasa inggeris yang lain busy jew..aku terus jwb..depend pada orang la..kalu pndai urus masa ok jew..huhuhu..

masalahnya aku dah siap seme keje...pe plak masalahnya aku dgn dia...aku mmg x tanda kertas kat skolah...cube tengok kat umh...bersepah kertas essay aku tnda...lagi mau tnya kew?kalu xtau cite jgn sesuka suki judge aku x bwt keje...lagipun mmg aku wat kje mcm ni...aku x ska tempat bising klu nk tanda kertas..lagipun nak kecoh apew?bebudak exam agy skunk niew..so nk tnda kertas pe bendanya?lain la kalu dah abes exam..leh la bising kalu aku tak tanda kertas...hangin betul aku,,,

satu lagi..pasal kunci pun dia xpuas ati..arghhh..geramnya aku..aku malas jew nk ckp..huhuhu..aku wat laporan ulbs..wat minit mesyurat.,..xde pn org tnya kenapa aku bnyak keje..tapi bile aku xde keje ckp aku x wat keje plak..huhuhu..lagi satu..aku ni ada 5 atau 6 masa satu hari..dia tu 3 masa jew..skunk sape yang xde keje..jwb2..arghhh

p/s:memang sy geram..amat geramm.geram tahap gaban..huhuhuhu

Tuesday, October 11, 2011

ha...Pakej Lengkap arghh tu..dah la tak cantik..tak pandai..kurang ajo lak tu..

Tuesday,October 11, 2011


Assalamualaikum..
pagi2 ni dah bengang dgn sorg budak..aku tau la aku x pndai nak marah..sesuka suki jew main ngate2 aku..siot tol..adoi...kalu ko nk tau budak..aku ni bkn leh lwn mulut...aku ni leh lawan bertumbuk aw..aku rase mcm nk tumbuk jew...

aku pun xphm la ngan minah ni sorg...wat aku sakit ati tol..ska2 jew ckp aku gedik pasal x nk balas msg dye..dye ingt aku ni xde kelas kew main nk balas msg dye jew..huhuhu..patut la en gula2 hati ckp jgn lyn ngat minah niew..aku yg degil..padan mka aku...

aku x tau nk ckp pew agy la...perangai dye ni dah x leh nk ubah agy kowt...bru 17 tahun dah kurang ajar mcm tu...huhuhu...belum agy kwin n beranak pinak...walaupun x nak hormat aku sbg cikgu...hormat la sket aku sbg org yg lagi tua..memang bengang..pakej lengkap la pompuan niew..dah la tak cantik..tak pandai..kurang ajar lak tu...

p/s: this girl is not my student..

mood: sanagt marah...kalu dye duk dpn aku ni...penampar mkn dye...

Monday, October 10, 2011

Weekend Yang Sakit...

Monday, October 10,2011


Assalamualaikum...
huhuhu...malas tol la nak update blog..lallala..alkisah bermula la hari sabtu yang cemrlang..malam jumaat tu bertungkus lumus aku n kak haslina my new roomate mengangkat barang2 dye...huhuhu..byak jugak la brg dye...pasal dye dh lme ngajo..lallalla...

bersemangat waja pagi tu..nak g main bola jaring...heheh...dah lame x bersukan..at least dpe exercise an..mana la tau leh membakar lemak2 yang berlebihan niew..ceh confident jew..lallalla..smpai kt dewan smk bandar kerayong..game belum bermula..sekali tgok..nah kau..xcukup pemain..lallala...mati la...so as the team leader...kak roza pinjam pemain dr pasukan lain..lega2..tapi xde simpanan la...huhuhu

gme pertama menentang sape pun aku x pasti...yang aku tau kmi kalah tipis 10-11..huhuhu..game kdua pun kalah tapi x bnyak..huhuhu..game ketiga 8-18 lau x silap..hehhehe..team lain boleh tukar2 pemain..team kmi mcm ayam dah mainnya..xleh gnti..main org yang same jew..hnuhuhu..ape la nak jd dgn team kami..jawapnnya jadi bubur..lembik la jwbnya..aku injured game ketiga..perut n lutut sakit...huhuhuhu

balik jer dari game...satu badan aku sakit..OMG..ape la nak jadi..saat aku menulis skunk niew pun badan aku masih lagi sakit..huhuhu..aku bagtau encik gula2 hati..dia ckp pdn muka..sape suruh main x strechning dulu..huhuhuhu..yew kn?pdn muka aku...lallala..mulai petang niew aku kna jogging la...hehhehe...

Tuesday, October 4, 2011

Hari yang paling sengal..

Tuesday, October 4,2011


Assalamualaikum...
aku tak tau nape hari ni aku sengal ngat...hehhehe...mungkin bukan sengal la..tapi ntah la..semalam aku bru start pindah ke rumah baru...so far rumah ni agak best la...tapi begitu transparent...smpai aku kuar dari bilik pun terpaksa pakai tudung..kalu tak org dari luar sure leh nampak punya...bercakap pun stok2 bergema lagi...hehehhe...mklum la umah kosong...xde barang lagi..so terpaksa la terima dgn redha...


cerita kesengalan aku niew bermula pagi tadi...aku tau budak2 PMR akan start exam..bile aku nampk jew diaorg aku pun laung dari atas...GOOD LUCK!ingat jwb apa yang ditnya jew...kalu section A tu kmu kna elaborate satu persatu...satu gmbr satu perenggan tau...don't be too ambitious..sekali budak2 tu ckp..teacher..paper English esok la...terus aku malu...alahai mcm mne leh aku xingt plak niew..padahal aku yg beria tgok jadual pagi2 buta agy...nk cover malu punya pasal...aku ckp..ni pesanan untuk esok...hehhehe


kesengalan kedua plak...aku leh salah tgok jadual..hari ni selasa...g tgok jadual hari rabu plak..dengan yakinnya aku ingt kelas aku kul 9.30 pagi...dengan jayanya mendaki tingkat 3 bangunan hujung...sekali aku smpai kelas...aku tgok ada cikgu lain..aik nape lak..aku wat isyarat mata dgn students...students ckp teacher kelas kmu dah lepas...astaga...burn satu kelas...mintak maaf la kepada semua students teacher...teacher xtau la ape nak ckp lagi...bnda dah jadi...huhuhuhu

Friday, September 30, 2011

Anak-anak teacher..

Friday, September 30,2011

buat anak2 tacher yang akan amik exam PMR selasa niew..teacher wish gud luck pada semua...tak kira la korang ni students yang jenis mcm mna..teacher dah cube berikan yang terbaik...dah sampaikan yang terbaik buat semua...

teacher tak harapkan sesuatu yang bukan kemampuan kmu semua.,..teacher cuma harapkan kmu buat ape yang terbaik..yang habis baik..teacher ngaku teacher mmg garang...garang kew?hehehhe..tapi ape yg teacher buat niew semua untuk anak2 teacher..

entry ni bukan entry sedih...tap entry niew entry untuk memberi restu..teacher halalkan semua yang dah teacher ajar dari mula sehingga akhir...xde setitis ilmu pun yang teacher tak halalkan..tak kira la kmu ni baik ker jahat dlm kelas...

apepun buat yang terbaik..sehabis baik..jika rezeki kmu bgus dapat soalan senang...jika rezeki xde dpt soalan susah tu jew..hehhehehe...

Thursday, September 29, 2011

Buat Sekian Kalinya...

Thursday, September 29,2011


Assalamualaikum..
Buat sekian kalinya aku cube menghupdate this blog..huhuhu...kesian kan..lallala...memeng kesian..ni dah masuk kali ke 400..kadang2 80 minit aku duk dpn lappy niew without doing nothing...gile arghhh kn?
aku tak tau ape yang aku buat...aku rasa life aku go on without i know what is going on...ni lagi gile...lalalla...rmai yang tnya nape aku x update...aku rase aku xde jawapan yang spesifik..nak kate aku mals...boleh tahan la jugak...nak kate aku busy...boleh2 la...nak kate aku serabut..mungkin jugak..tapi mcm hidup aku ni tiap2 hari jugak aku serabut...huhuhu...
aku update this blog pun untuk membuktikan bahawa aku masih hidup..tu jew..hehhehhe...xde pape yg penting pun..lallalal...tapi sebenarnya aku ntah la...to be continued..

Wednesday, September 7, 2011

Bukankah Saya Sudah Gemuk?huhuhuhu..

wednesday, September 7,2011
Assalamualaikum...
mode selepas raya ialah pening2 n muntah2 ijau memikirkan badan yang dah naik bercupak2 n berkati2 niew...aku pun x tau the real story nape jadi mcm niew..padahal mkn overload tym raya tu..mana tak overweight..kepada sesape yang tak percaya yang ana sudah guguk..sila lihat n perhati lew gmbr2 ini..ni gmbr hari niew..A.K.A 7.09.11..sekian terima kasih..lalallala




p/s:ada org ckp..hidung aku dag x nampk..pasal pipi saya yang gianto..besar..lalalalla

Tuesday, September 6, 2011

serius..aku serabut n bosan..

Tuesday,September 6,2011


Assalamualaikum...
yeah...alhamdulillah..setelah sekian lamanya tgn tidak di keyboard lappy...asyik di joystick n remote jew...akhirnya aku berjaya menempatkan tgnku yang gemuk niew di atas keyboard..memulakan bicara sepi...lalallala...

raya?raya tahun niew pling x best aku rasa...persiapan raya memang best..tapi tahun niew aku bnyak xdpt wat bnda2 yang aku slalu bwt...tahun niew aku x leh p solat hari raya..x g kubur..tak g raya...ni seme pasal aku diserang penyakit tetap aku setiap bulan...ape la lagi kalu bukan senggugut..arghhh...kacau program betul..huhuhuhu

tahun niew first year aku beraya sebagai insan yang bekerja..sebelum niew sebagai pelajar..kali ni sebagai pengajar..bnyak jugak lew wet yang terbang melayang mcm air..eh bukan mcm angin...huhuhuhu...best jugak bile ada wet sndri niew..bnyak bnda yang boleh kite dpt...hehheheh..even sikit jew..tapi tetap wet sndri...

aktiviti tym cuti ialah..mkn..tdo..main game..n tgok tv...hehhehe...kuar pun jarang..lalalla...ada jugak la sesekali g tgok wayang...erm...what a boring life an?hehehheh...satu bnda yang pling malas aku nak wat klu dah mula cuti..iaitu..balik semula ke sekolah...ahahhaha..mengajar best jew..tu pun klu students sudi nak blaja...klu x sudi boring gak...

sekarang kerja aku ialah mendownload soalan percubaan pmr dari negeri lain...hehhehe...aku sbnrnya serabut n bowsan wat kje niew...ntah la aku x tau nape..siyes mmg aku serabut...aku serabut ngan students aku..they didn't appreciate what i have done to them..arghhh...tapi nak wat mcm mne..jnji aku dgn Allah...aku nak ngajar dak2 niew...wlaupun pahit...terpaksa la aku telan jugak...huhuhuhu..

owh ya..lupa nak kongsi satu bnda baik...aku dah diperakukan lantikan tetap..owh jgn salah phm..aku bukan sah jawatan..tapi siperakui lantikan tetap bru...huhuhuhu..alhamdulillah...satu babak nightmare aku dah berakhir...tgl induksi jew agy..lalallala...

erm..aku tak tau ape nak melalut agy...aku mengupdate blog niew pasal aku ngah download soklan..erm..kelas pun lmbt agy..research dah siap...bahan dah ready..tapi aku rasa lapaar...
ha ni mkhluk pelik yang ada dlm diri aku niew..slalu rasa lapar...owh tidak...aku kna diet la gni...huhuhu..

Thursday, August 25, 2011

Tubuh Tua Itu..

Thursday, August 25,2011


aku bukan anak manja..aku bukan anak yang mewah diberikan apa sahaja..namun aku sndiri yang memanjakan diriku..mungkin terasa pelik dgn pernyataan itu..namun itulah kenyataannya. telah menjadi kebiasaanku apabila menjejakkan kaki ke rumah ibu bapaku rutin yang tidak pernah lekang ialah aku akan berbaring di sebelah tubuh tua itu. pada setiap tengah hari terutamanya hari sabtu..aku akan berbaring di sebelah tubuh tua itu.walau dia sering marah-marah namun aku tidak peduli kemarahannya..ah biarlah dia nak marah pun.
tabiat pulang ke rumah pada hari Jumaat membuatkan aku lapang pada tengah hari sabtu. aku berbaring lagi di sebelah tubuh tua itu. dia membuka matanya saat aku melabuhkan tubuhku di sisinya. kali ini berlainan. selalunya aku akan pura-pura tidur sambil melihat wajah si pemilih tubuh tua itu. tapi kali ini berlainan.sangat berlainan. si pemilik tubuh tua itu merenung seketika wajahku. selalunya aku akan mendengar dengusan darinya.tapi tidak kali ini.. berbeza kali ini.apabila aku membuka sedikit mataku..aku melihat ada cecair jernih dimata pemilik tubuh tua itu..aku bingung..aku keliru..mengapakah air jernih itu di situ?adakah dia kecewa denganku?

lantas aku beranikan diri bertnya kepada pemilik tubuh tua itu?mengapa ada cecair jernih di tubir matanya.walaupun matanya terpejam tetapi aku dapat melihat cecair jernih itu.selama aku mengenali pemilik tubuh tua itu dia seorang yang susah menangis.aku terkedu mendengar jawapan darinya.sungguh aku terharu..ya aku akui..memang aku menangis setelah mendengar penjelasannya.

"aku merenung wajah yang pura-pura terpejam di hadapanku ini...anak kecilku yang kini menginjak dewasa..anak kecilku yang berjaya melunturkan egoku..anak kecilku yang sedia meneruskan cita-citaku menjadi seorang guru..anak kecilku yang tidak pernah berubah kenakalannya..sembilan anakku belum ada lagi yang setanding anak kecilku ini..anak kecil yang tidak pernah kenal takut untuk berbaring manja di sebelahku..setiap kali kepulangannya..anak kecilku yang tidak penah putus asa mendengar dengusan dariku...malah anak kecil ini tetap berbaring walaupun sesekali mendengar marahku..anak kecil ini juga yang akan melawan kata-kataku jika ada yang tidak kena dengan suruhku..ah..anak kecil yang ini..selalu aku tertewas dengan pintanya..pandai dia meminta sehinggakan aku akan selalunya memberikan apa pintanya..anak kecil yang akan melakukan apa sahaja suruhku walau ada juga dengusan kasar..tapi lmbat atau cepat tetap juga dilakukan..anak kecil ini sudah dewasa tapi perangainya tidak pernah berubah"

aku bukan seorang yang pandai berkata-kata..menulis juga bukan bidangku.tapi apa yang dilalui ini amat membuatkan jiwaku tersentuh..sesungguhnya aku mau semua orang tahu..bahawa aku amat menyayangi pemilik tubuh tua itu..walau keras laku dan jiwanya aku tetap sayangkannya..

Thursday, August 18, 2011

virus...virus..virus..


Thursday, August 18,2011


Assalamualaikum..
masuk kali ni dah 14 kali ratus dah aku cube nak menghupdate blog aku niew...tapi tak kala jadi2..harap2 kali niew jadi la nak update blog...alhamdulillah...dah masuk 18 hari umat islam berpuasa...so sebagai islam..aku jugak puasa..stkt ni lengkap lagi la...

bangga?yes aku sgt bangga..i'm proud of myself..even i'm not feeling very well this past 2 weeks..i still with my fasting...hehhehe..nak dijadikan cerita...kesinambungan daripda demam minggu lepas..masih berlarutan lagi ke minggu niew.. cume minggu niew agak teruk..ok start from hari senin...badan rasa menggeletar..cirit birit n muntah2...oh my god...nak jaln pun tak larat niew...kenapa pulak.
.ni separuh dr ubat yg aku dapt..ni xmkn pn..huhu

seme org dah mula tegur muka aku pucat...aku pun take the promp action..aku trus g klinik...smapi jew kt klinik...mmg aku dh xde tenaga..hangin jew aku rasa bile turn aku lmbt...huhuhu..masuk jew bilik pemeriksaan..MA..tu cek perut aku..dye ckp gases..pastu dia sahkan aku kna keracunan makanan...dye tnya aku beli mknan ktnew?aku dgn jujurnya mengaku tak amsak...beli mknan kt bazar ramadhan jew

dye nasihatkan aku..jgn beli mknan kt bazar ramadhan..klu nk beli kna la pilih2 sket...erm..sbnya dye ckp skunk niew bnyak virus2 n jangkitan kuman..huhuhu..ntah ape virus la yang ngah bersarang dlm perut aku niew..harap2 la cepat baik..smpai saat menulis niew..aku masih lagi dlm kategori kronik..huhuhu..cirit birit n muntah dah berhenti..tapi demam plak menguasai...takpe la kifarah dosa...mana la tau kot2 boleh dikurangkan dosa kew an?

Saturday, August 13, 2011

My First Cake...



Saturday, August 13,2011


Assalamualaikum...

Lamanya tak mengupdate blog...ni semua gara2 diserang virus demam n selsema...blm masuk virus rindu agy...hehhehe...erm..ape perkembangan terbaru?so far xde pape pun..lallalala...

dah masuk 2 minggu rupanya umat islam berpuasa..hhehehhe...alhamdulillah...so far aku masih lagi memenuhi tuntutan tersebut..tanpa ponteng memonteng lagi...lallalla...walaupun tym demam ari tu...hurm...masuk ari ni dah seminggu aku dmam..dah p klinik..dah dpt ceramah free pun...huhuhu

aku terasa sgt rajin...mungkin jugak aku merajinkan diri yang mals ni...today i;m baking my first cake...even it look too messy for me but it taste not too bad...lalalla...pujian terhadap diri sendiri...perasaan nak baking cake sndri niew timbul ble aku tak berpuas ati dgn kek yang dijual di bazar ramadhan...hehhehe...dah la mahal..aku pun google for recipe...try to look for the ingredients at Eng Hong Triang...luckly everything was there...xpyh g cari kat tempat lain..huhuhu..

so far this is my cake look like..so coz it is a little bit messy...
even it face not look too good...but for first timer like me its quite ok...isn't it?lallala..

Thursday, August 4, 2011

Minggu Shawl..hehhehe..


Thursday, August 4,2011
Assalamualaikum...
Minggu ni adalah minggu shawl bagi teacher aisyah...hehhehe...mau tak nye dari ari senin samapai ari khamis blm penah miss agy pkai shawl..hehhehe..siap dgn accessories agy tauu...ada gak students yg tnya...nape banyak pink?ahahhaha..no comment...slagi suka warna pink..teruskan saje...lalallala...

hari selasa..hari isnin lupa snap gmbo...lallalal..pink...

rabu...pink lagi...hehhehe..ni ada accessory

khamis...pink n shawl..aku ada bnyak baju pink rupanya...bru terperasan..


saje jew masukkn pos yg mcm comel...hehheh
hah ni lagi satu...sempat agy...hari jumaat xde gmbo agy...tapi sememangnya shawl..
yes...ni jumaat nyew shawl..hehhehe..shawl lagi..

Wednesday, August 3, 2011

yes...saya bersalah..

Wednesday,August 8,2011


Assalamualaikum..
ehhehhehe...jgn pndang sy g2...ok awk yang belakang tu...yes yg pkai topi tu...jgn la wat muka tak puas ati..huhuhu...bertubi2 email masuk...soh update blog...huhuhu...bukan x nk update...mklum la kemalasan merajai hati menakluki sanubari...seme mals nk wat...termasuk la on9 kat umh...lalalla

yes saya bersalah..saya bersalah sbb x update blog saya..huhuhu..saya bersalah sebab malas nk update blog saya...ada yang tnya nape x update blog?dah paath hati kew nak menulis sbb kejadian2 yang lepas?terus senyum2 kambing...arnab...kerbau..lembu..pendek kate seme senyum lew ada..lalallala

sebenarnya..seme telahan tu x betul..seme kew?telahan tu ada satu jew..datang dari putera 7717...hurm..xde la encik..saya xde masalah pun dgn seme tu...sy ada pendirian...sy bkn senang nak berenti buat ape yang saya suka...so..seme telahan anda itu tidak betul k..

ada sebab2 lain jugak yang menyebabkan kelewatan saya menghupdate blog ini..wawawa..ayat skema..antaranya ialah..kerja2 pengurusan ULBS yyang masih berterusan...allalla...dah siap anto bru rasa lega...

skunk niew dalam proses menyiapkan soalan untuk form 2...sebenarnya soalan ni dah siap...tapi mcm mna aku leh lupa lak yang aku x back up dlm lappy...dah terformat pendrive...ape lagi...terdelete lew seme soalan tu...ahahhaha..padan muka aku...lalalla...so aku kna la taip smeula soalan tu..tapi kali ni dah x pyh nak wat sudoku...lallala...

Sunday, July 24, 2011

bidadari pagi...

bidadari pagi, engkau biadari pagi, engkau ratu dihari rabu.

engkau adalah embun yang dan melahirkan dan menetes saat mentari bersemi

engkau adalah sepi yang datang, diantara petir badai menderu

engkau adalah sejuk yang angin berawal di februari

engkau adalah sinar yang mentari lahirkan setelah fajar pergi

engkau adalah air mata yang tangis ku bawa ketika membayangkan kita ber dua

engkau adalah alasan mengapa duniaku ada..

--:olivian iskandar:--


adaptasi dari filem:jomblo

Mission Failed

Sunday,July 24,2011

Assalamualaikum...
buat kesekian kalinya misi berdiet ini gagal...diulangi gagal...hari ni diserang sakit kepala..owh tidak..jadi smpai bile la aku ni nk gni...sesuatu harus dilakukan..ateh dah berjaya menurunkan 6 kgs in just one week..huhuhu...smpai bile la nk mcm ni..huuhuhu..

bile agaknya aku nyew iman ni kuat nak tahan diri dari mknan...ahahhah...berat aku dah bertambah about 7kgs..so aku kna la berusaha nak menurunkannya...harap2 bulan puasa ni is the best month to reduce my weight...hehehhe...

my image at school?aku rasa ok lew...aku rasa la..aku tak tau lak klu org rasa x ok..well bg aku selagi aku mengikut dress code yang ditetapkan dlm buku rekod mengajar tu...mknanya aku ok la tu an...suka ati la nak pkai ape pun...

diakui tudung aku agak pelik lew..ahahah...mklum la cikgu ceria..penuh bunga2 kt tudung..kekadang rama2..hehhehe...shawl skunk niew jd aku nyew pilihan...bkn ape..sesuai dgn citarasa aku...muka aku pun dah mcm meskut merie nie...kira ok la pkai shawl...aku jugak bnyak aksesori utk shawl aku niew...aku ada banyak bunga...rama2..sepit tudung...pin n other la...hehheheh...

ni antara pemakaian shawl yang slalu aku pkai g skolah..tapi yg ni without accessory..

make up?...hah...yang ni susah sket lew...kalu g skolah aku just pkai eye liner jew...plus mascara sket... lipstick nope...blusher pun xde..simple2 jew..huhuhu...aku saje jew highlightkan bhgn mata..kononnya soh nmpk garang sket jew...hehhehe...xtau le berjaya kew tak...lallala...sktk niew xde pun students aku yang takut...huhuhuhu...

Saturday, July 23, 2011

aiya...

Saturday,July 23,2011


Assalamualaikum..
hari ni ada kem kokurikulum kat skolah...xpasti lew betul kew tak dia nye program niew...sebenarnya aku mmg kna bertugas ari ni..tapi sesi bengkel..so x pyh la g pagi2 ngat...huhuhuhu..

huh!dengan mantapnya bagun kul 7.30 am pg niew..ni la pling lewat bgun...ahahah...klu mak mertua tau ni..mesti think twice nak wat menantu...ahahha..starts with laundry..huhu...seram sejuk tgok kain niew..nasib cuci pkai mechine...klu tgn dah mcm kt UMS dulu dah.. 3 baldi penuh lew..

ok dah siap doing laundry..hmmm time to go to school..ehheeh..merempit g skolah even rumah sebelah sekolah jew..wat to do...takut ngat lemak ilang an..hehehhe...so slot aku pun bermula...
sebenarnya bgus gak ape yang diajar..mcm mne nak wat proposal..bio budak2 ni tau betapa susahnyew nak bwk kuo diorg ni dr skolah...xde la sikit2 nak soh wat lawatan jew kjenya...aku just jadi fasi jew..

fasi ngan budak sme jew..aku tgok mcm dak2 f6 takut nk pgl aku cikgu..hehhehe...pas dye tgok dak2 f4 pgl cgu bru lew diaorg pgl aku cgu gak..mintak aku tolong bg isi proposal...heheheh...lucu betul..aku rasa kna wat sesuatu lew tntg perkara niew...may b kna diet sket kowt..hehehhe..maklum lew chubby ni comel ngat...

so mcm mne nk diet niew...agak2nya ada tak car yang pling berkesan..hehhe...kna tahan mkn pasni...kna ajak alia diet lew...sbb betul2 nak kna kurangkan berat niew..aishh...

Friday, July 22, 2011

adakah sy ok..?

Friday, July 22,2011


Assalamualaikum...

hari ni..berbekalkan bju pink,tudung pink n kasut coklat...wah trendy nyew...aku p skolah...opps lupa..jibam nye beg lappy pun wana pink..ahahha...seme pun ada pink..hehehhe..pinky gegulz...
ar kiranya...tapi prangai brutal...x taily langsung dgn dressing...ahhahha...whatever...

jibam punch card ari niew...wah...awalnya..bile masuk jew bilik guru...seme org tengok..ah mungkin lawa ngat kowt ari niew...hehheh..pasan jew..pastu seme org tnya.."jibam ok tak niew?"...uishhhh...
ada ke nampk lain owg ari niew...rasanya ok jew...xtau la kot2 diaorg nmpk mka comel owg nie lain...tapi gelak2 happy2 same jew...

untuk pengetahuan seme org...saya adalah dalan keadaan baik dan sihat sejahtera...tidak ada gangguan emosi mahupun fizikal terhadap diri dan perasaan..ahahaha..peace...

p/s: harapan saya adalah saya ingin menubuhkan pasukan bola baling...hehhehe..ada kaitan kah?

Thursday, July 21, 2011

Perbincangan Ahli Lembaga Pengarah..

Assalamualaikum..

today was my bad day? i don't think so...to me tis is the opportunity for me to explain everything...arghh...serabut ckp english...wawwa...satu sidang ahli lembaga pengarah telah diadakan sebentar tadi...aishh..hurm...

aku telah di highlight kn ape sebenarnya yang berlaku...hmmm...aku pun telah meluahkan perasaan n perasan..aku ceritakan ape sebenarnya yang orang nak tau..aku bgtau ape yang dia tnya...aku ceritakan semua...aku harap penjelasan niew dapat menjernihkan bnda yang aku rasa x kotor n tak kusut pun..tapi penceritaan dan penyerapan tadi mungkin ada yang aku salah...

aku ni positif person..i can handle with everything..ada yang tnya x takut kew...aku ckp lew biasa jew...memang blog ni aku yang tulis..aku yang bwt...aku yang luahkan..tiada kaitan dgn org lain...jadi apa perlu aku takut...you can put the blame on me...ahhahha...cam lagu akon lak...aisehh...

back to the real world..ayat mdm kam kt ums lu...tapi yang pling aku lucu ase perjumpaan tadi suara aku mcm itik dah aku rasa..tu la menjerit ngat..harap2 Encik2 yang aku jmpe tadi tak rase aku sengaja menganjing...ahahhah...sowy bosh...

aku ni susah terima pendapat org?susah kna tegur..no..no..no..aku org yang pling senang kna tego sebenarnya...cuma mungkin aku punya ketegasan dalam berbicara membuatkan org ckp aku susah ditegurr...aku dah jelaskan tadi...saya bukan nak pertahankan diri saya encik...tapi saya cuma menyatakan kebenaran...sy bukan perfect...so i need the other person to share something...

anyway..this blog is my world..nothing to do with the other...sorry to everyone yang terasa tercuit..terpendam..(masih memikir)..xde dah perkataan..

p/s: to my big boss...seme tu luahan jew..saya tak pernah marah sesiapa..harap2 salam sy tadi sampai..

yes...hebatnya...

Thursday July 21,2011


Assalamualaikum...
hari ni jibam dtg skolah dengan muka yang sangat cun...ahahhah..cunnya..ape2 jew la...jibam g amik kertas dalam pejabat pasal jibam nak ngajo ari ni...ENGLISH for life...pastu jibam kna tnya samada jibam ada blog kew tak...jibam ckp la...jibam mmg dah lma ada blog...so bos jibam pun bgtau...ada boss besau dah bca jibam nya blog...so dye soh delete lew bnda2 yang sensetip...

jibam niew bukan yang jenis yang cepat pham bahasa kiasan...maklum la terlebih sekolah...jibam tnya balik ape yang sensetip..bagi la hint sket...jibam terasa gak sbnarnya...blog jibam ni bkn ape2 pun...biasa2 jew...tempat jibam luahkan perasaan..hanya luahan hati CIK AISYAH OWAIS..luahan rasa yang kadang2 tak terluahkan...tak siapa sudi mendengar...seme org x tau bnda niew...

k untuk puaskan ati..nak elakkan kontroversi...jibam dah delete seme bnda yang dirasakan sensetip oleh bos jibam n bos besar jibam...kesian plak kt bos jibam...jibam pnya hal...dye yang kna...padahal dye x tau pun bnda tu blog...huhuhu...pasni mesti dye kna pntau jibam nye blog an..hehhehe...

kepada bos besar jibam...terima kasih kerana prihatin...pasni jibam tak tulis pasal isu sensetip..jibam x nk ada masalah..tapi kalu blh spesifikkn bnda yang jibam tulis yang sensetip tu...jibam saje je tulis niew..pasal jibam dpt tau bos besar bca jibam nye blog...terus jibam rasa mcm hebat jew..mmm..melankolik..

Wednesday, July 20, 2011

Tuhan Berikan Aku Cinta

Walau aku senyum bukan berarti
Aku selalu bahagia dalam hari
Ada yang tak ada di hati ini
Di jiwa ini hampa

Ku bertemu sang adam di simpang hidupku
Mungkin akan ada cerita cinta
Namun ada saja cobaan hidup
Seakan aku hina

Tuhan berikanlah aku cinta
Untuk temaniku dalam sepi
Tangkap aku dalam terang-Mu
Biarkanlah aku punya cinta

Tuhan berikanlah aku cinta
Aku juga berhak bahagia
Berikan restu dan halal-Mu
Tuhan beri aku cinta

Ku bertemu sang adam di simpang hidupku
Mungkin akan ada cerita cinta
Namun ada saja cobaan hidup
Seakan aku hina

Tuhan berikanlah aku cinta
Untuk temaniku dalam sepi
Tangkap aku dalam terang-Mu
Biarkanlah aku punya cinta

Tuhan berikanlah aku cinta
Aku juga berhak bahagia
Berikan restu dan halal-Mu
Tuhan beri aku cinta

Sayangku..

Haram-haramkah aku

Bila hatiku jatuh cinta
Tuhan pegangi hatiku
Biar aku tak jadi melanggar
Aku cinta pada dirinya
Cinta pada pandang pertama
Sifat manusia ada padaku
Aku bukan Tuhan

*

Haram-haramkah aku
Bila aku terus menantinya
Biar waktu berakhir
Bumi dan langit berantakan

**

Aku tetap ingin dirinya
Tak mungkin aku berdusta
Hanya Tuhan yang bisa jadikan
Yang tak mungkin menjadi mungkin

Reff:

Aku hanya ingin cinta yang halal
Di mata dunia juga akhirat
Biar aku sepi aku hampa aku basi
Tuhan sayang aku
Aku hanya ingin cinta yang halal
Dengan dia tentu atas ijinNya
Ketika cinta bertasbih
Tuhan beri aku cinta
Ku menanti cinta…



Tuesday, July 19, 2011

takde pape..

Tuesday, July 19, 2011


Assalamualaikum..
hurm..ari ni terlalu biasa..biasa sangat...smpai terbiasa..ahahha...ape nye bhasa la..dah BM tak bagus..ENGLISH pun tunggang langgang..seperti biasa..mood malas nak bgun pagi kugagahi juga..bkn mlas pew..malas nk iron baju nk g skolah..ahahha...as usual..aku mmg bgun pg...5.30..tapi mcm biasa lew..termenung 14 jam...dah gone nak siap awal..hehhehhe..mandi pun same...duk bilik air mesti 40 minutes punya...kulit x putih gak..ape leh buat..kuat ngat merempit..smpai kulit pun itam...huhuhu..sedang aku make-up td..tetibe kak roza menjerit..hah sudah..ape lak niew..owh..rupa-rupanya ada tikus dlm umh..so dengan xde perasaannya aku amik penyapu..pukul itu tikus punya kapla..ahahha..tapi x mati..kejamnya..biar lew..

kul 7.30 am...
aishhh..kelas 4L pepagi celik yang cerah2 buta..owg tingginya bhasa...aku entered this class..so weird..till i can hear the breath of morning wind..aiyoo..owh rupanya taiko2..tailo2 kelas ni x dtg...patut lew senyap sunyi buah kelapa atas darat..owh ok..teacher pun dengan penuh dedikasinya mengajo kelas niew..buat pertama kalinya bebudak niew anto keje...hehhehe..sy sgt gumbira..gumbiranyew..

kul 8.10 am...
ok masuk kelas yang pndai...susah gak bebudak pndai niew..xmo wat keje...pe punya penyakit lew diorang niew..huhuhu...ah bg yang senang2 sudah...klu dah malas tu yang senang pn xnak wat..hurm..kna ct antidox niew tau.bio sembuh penyakit mals diaorg niew...huhuhuhu

kul 10.10 a.m
kelas ni pling aku suka masuk..even bebudak x berapa pndai..tapi nak wat keje..owh teacher jgn dok perasan no...ada 4 org jew yang bwt keje..ahahhah...ada la jugak drpd xde...betul x?lalallala..

kul 11.50 am...
hah ni satu lg kelas mhluk pelik...ntah pape...xsedor2 lagi...dah nak exam esok karang dah...duk perangai mcm budak2..memang la kategori diaorang ni..spesis kanak2 riang lagi..mklum la bru form 3...aku terbakar dgn sorg dak pompuan niew...dah la slalu failed...malas wat kje...tadi kaw2 side aku bg...aku ckp eh klu dh x nk blaja...jgn duk ckp bnyak...kang sy panas lain lak jadi...

kul 1.10p.m
k ni kelas seram2 sejuk...kejap ok..kejap tidak...semalam aku saje jew wat tulisan kecik2..bio tekeluo bijik mata diaorg niew menengokk...ah saya peduli ape...i don't care...lu langsi ngat...rasa la..ingt aku ni species yang ok kew....aku pn pndai gak jadi kerek...ahahhaha...so sebagai consequencenya...ari ni diaorg menyalin nota...bgus2..

k time is almost finished...masa balik dah tibe...tgu loceng jew...nak p punch card...pastu kna ready nak g ajo tusyen lak..huhuhu...nak tgok ada budak lg yang kerek ptg ni...wa tumbuk jew...ahahhah...mcm la berani...

Wednesday, July 13, 2011

Gila Duit?

Wednesday, July 13,2011


Assalamualaikum...
provokasinya tajuk entry aku kali niew?ahahha...mesti ada yang garu2 kepala...smpai gugur rmbut an bca entry tu..relax ar...gile duit jew..bkn gile orang..ahhaha...sasaje jew tulis entry g2..bikin gempak sket..hehhehe

sebenarnya xde la gile wet ngat...cume skunk niew..banyak job masuk..so berduit ar sket..xla tersepit ngat..hehhehe..job ape?ha jgn nk pikir bukan2..tau lew aku ni cgu...so job aku tusyen jew la..heheh..ce buka sket minda tu..ahahhah...
alia..

bermula lew history of the week...monday starts with form 5 tution class..4 to 6 p.m...malam lak aku terima kedatangan dak chubby.. c alia farisha klu x silap aku nme dye..yang niew aku x tau lew mcm mne...banyk mulut dye dr mulut aku niew...oh tidak...aku tidak akan membenarkan dye bermaharajalela..aku ajar dye 3 hari...senin to wednesday..cool huh?

selasa lak...tution class with PMR students...kanak2 riang niew ska plak gaduh dgn aku tau...aku ckp mcm niew..diorg ckp mcm tu...aish pening2..pening yg xde ubat..hehheh...malam as usual...c alia agy..tapi dye ni ok...jenis yg x kisah..bg makan meskut marie pun dye ok jew..hehehhe..

rabu..aku terima c alia jugak..mase ni jugak aku akan wat assignment cikgu2 yang mintak aku wat assignment diaorg...selalunya xsusah ngat..klu ada yang berkaitan dgn assignment lama aku dulu...aku amik jew assignment lama aku...olah sket...kan senang tue...hehhehhe

pendapatan?xla banyak cm perdana menteri...hehehhe..boleh la sekadar nak top up hujung n tengah bulan...wawawa...maklum la expenses aku lg bnyak dr salary...atukoiii...apa bleh buat..terpaksa la mencari duit lebih...alah aku x berkira sanagt pn dgn budak2 niew..aku amik sikit jew..lebih dr diaorg mampu...samapai aku ditnya...teacher bleh idup kew dgn bayaran bnyak niew?aku sendiri plak yg garu kepala tak gatal..whateverrrrrr....

Tuesday, July 12, 2011

T.R.A.G.E.D.Y

Tuesday, July 12,201


Assalamualaikum..
aku ni bukan org special..hidup aku biasa2 jew..tapi kekadang tragedy ada gak menyeli-nyelok dalam idup aku..ye lah x kn idup ni flat jew an?ahahahha..hurm..cite niew bermula pd pagi yang sunyi...mungkin sunyi gak ar..pasal aku niew klu dh tyto bunyi bom pun aku xsedo..nnti aku ada mak mertua aku x tau la..hehhehe...

tetibe jew aku dpt msg dr kak yah kabo along accident ada kt hospital temerloh..OMG..terduduk aku jap..aku x tau lew ape aku nk ckp..telan air liur pun rasa pahit..hurm..no comment lew atas pew yg berlaku...korang tgok ar gmbo sndri then decide either it is bad or not...

Saturday, July 9, 2011

kaka sy takut kaka..

cerita ni bru jew berlaku kejap td..hehhehe...aku rasa mcm lawak lak...nk gelak duling2 smapai pengsan kejap pn ada..tapi aku x salahkn sape2..bnda ni salah phm jew..hehheh..tapi smpai skrg ni aku masih gelak lagi..


alkisahnye...aku nye moto tu mmg kna pasang alarm..tu seme kerja students aku lew tu..tadi pas aku beli mknan..terus aku alarm jew moto tu...maklum lew...aku ni terkenal dgn kerajinan untuk lock moto...ahahha..A.K.A pemalas..wawawa...

sebelah umh aku ni nepal yg tinggal...tadi pas maghrib tetibe alarm moto aku bebunyi..2-3 kali gak..aku pun cuak gak..org nak curi moto aku kew...dgn kain smyg aku kuar..wat mka ganas sket...ala2 peninju tomoi...ahahha...aku nmpk jiran aku berdiri dekat pagar dekat la jugak dgn moto aku...smbil pegang penyapu...

jiran:kaka...jgn salah paham kaka..sy teda apa jugak buat dgn ini moto kaka...kaka jgn pgl polis kaka
jiran2:iya kaka..kmi menyapu juga..itu moto berbunyi sndri kaka...kmi banyak takut kaka..
aku:gelak sakan smbil terduduk..
jiran:kaka kenapa kaka...sy bnyak takut kaka...sy teda apa bikin juga kaka...
aku:its ok bhaia..mmg bnda ni sensetip..klu owg lalu sebelah mmg dia bunyi..sory ye bhaia..
jiran:klu g2 ok la kaka..sy teda takut sudah kaka..kaka jgn risau..

aku sebenarnya gelak sbb tgok muka diaorg pucat ble moto aku bunyi..hehehe..aku gelak gak sbb x tau dye takut sbb tgok aku gelak kew sbb moto aku bunyi...hehhehe..sakit dah perut aku ni gelak..mcm seme membe umh dye kuo td..pdhal aki sorg jew..huhuhu..

saya bukan budak skolah..

Saturday, July 9,2011

Assalamualaikum..

hari ni aku jd budak baik sket..hehehhe..sikit jew..xla banyak pun..aku puasa ari ni..ehhehe...bukan puasa Syaban..aku puasa gnti..baik lew sgt...atoyaii...so aktiviti ari ni siapkan report..wawawa..rajinnya cikgu niew..sesungut lew kalu aku ni rajin..rajin lew jugak dr xdop an..hehhehe

al kisahnya bru kejap td..aku bwk lew moto rempit aku..135LC tu g jenjalan kt bndo Triang niew..ahahah..mcm lucu jew jalan2 kt bndo Triang yang sepusingan round about ni jew..wawawa..xde la jnjalan sgt..aku g beli mkanan untuk bebuka puasa..aku smpai jew kt kdai tu..mcm biasa aku order mknan..ada la satu mak cik niew..dye tnya aku..brape arga moto..aku ckp la sekian2 harganya..

pastu tetibe jew mak cik tu ckp..budak2 skolah skunk mcm awk ni dah pndai mintak moto dgn mak bpak..aishh ape la nk jadi..aku ni rase bernanah jew telinga..mak cik niew siap bg ceramah agy..aku pn x tau nk ckp pew dah dgn mak cik niew..aku cume ckp satu pktaan jew..makcik sy bukan budak skolah..sy cikgu skolah...

mak cik tu pn wat mka x puas ati..xcye la tu..dye ckp skolah mne..aku ckp la SMJK Triang..dye ckp nnti dye tnya ank dye yg skolah c2..siap tunjuk2 lg..nasib x tercucuk idung aku..alahai..
mak cik2..semoga pnjang la umurmu..hehhe..lain taun kite jumpe lagi..aku nak tgok ape dye akan ckp bile jumpe aku lagi..ehhehhe

ntah2 dye wat2 x knl jew aku nnti...xpn muka dye akn bertukar jadi hulk..eh bukan bertukar jd doraemo..hehehhe...nasib la aku ni penyabar..lagipun ni bukan kes pertama aku..dah bnyak kali kna..nak2 tyn aku isi minyak..mesti org tnya blaja ktnew..apa bleh buat..nasib bdan lew..huhuhu

Tuesday, July 5, 2011

hari yang baru...

Tuesday, July 7,2011


Assalamualaikum..
bermulalah diari cikgu sengal niew..pagi2 lagi budak dah wat hal..bebudak 4L mula nak bergaduh..bnda yang best sgt gaduh ni pun aku xtau..tapi ada satu jew cara nak relaikan diorang ni..kuokan jew enset..ahahhaha.ckp nak call polis..xpn ckp nak call cgu disiplin..cpt la diaorg beredar..ahahah.,keje senang..pe leh wat..tu jew pilihan yang ada..

masuk lak 4S..hohoho..ni kelas depan..tapi masalh jugak..malas nak membaca..pasal dah kelas depan la katakan..hurm..seme bnda x tau..rase mcm nak bako jew sorg2 dlama kelas niew..bru puas ati..tapi oh tidak...tidak..tidak..jagn berpikiran negetip..teacher x kejam...tapi tinggu suara lew...keje kelas niew seme x nk blaja..aku ckp senang jew..klu xnk blaja..xpyh dtg skolah..p balik umh..kn senang...ahahahha...kejam2...

4A..hahahha..ni kelas pling lucu aku rase..ada la 2-3 kerat yang nak balaja..sian plak aku rase..ajor dgn bersungguh2..tapi x phm..xpe la nak..nnti mak ajar yang mudah2 sket k!..aku masuk td seme budak laki melayu xdtg..ada 2 org budak melayu..8 org budak india..n 10 org budak cina..hehehhe..yang cina lsg x nk blaja..ajor 5 owg jew...dah gone gaye..lalallala

30..kelas kanak2 riang..bnyak tol ckp..kna marah bru senyap..geram lak kekadang..xde kesedaran lsg nk exm dh..huhuhu..ape la nasib..huhuhu

4k-dh mula nmpk perubhn..dh mula nak blajo..hehhehe..bgus2..lallalala...sekian berita untuk ari ini..hehhehe..xdop motif toll...well dh nme pun cgu sengall...

Monday, July 4, 2011

Temuduga SPP..

Monday, July 4,2011


Assalamualaikum...
bermula lew cerita cikgu sengal mcm aku..jumaat lepas..A.K.A 1 July 2011..aku dah dipanggil temuduga SPP kt bgunan gunasama temerloh..huhuhu..aku ni mg jenis yang cuai lew kot..boleh2 nyew malam tu bru aku pasan yang aku lum fotocopy i/c..mase tu dah dekat kul 10...nak mula la gelabah beruk..g ronda2 satu bndo triang mencari fotocopy..huhuhu...cuak gile mase tu aw...huhuhu...aku pun x tau ape aku nak cakap...

keesokkan arinya...bermaksud hari temuduga lew..aku mula merempit ke bgunan gunasama temerloh...huhuhu...smpai jew...aki dah susahkan pak cik guard tu...boleh2nyew aku g tumpang elmet kat pondok jaga tu..nasib la pak cik tu sgt baik..hehhehe...smapi jew cne..aku jumpe c WAN..my classmate mase kt UMS dulu..aku pun dgn yakinnya mendaftarkan diri aku..oloh...dye x trima lak fotocopy i/c aku..dye nak yang lain..aku pun bg lew...yang ni x de pengesahan..harap2 ada la rezeki aku nnti...pastu ...ada plak masalah lain...huhuhu...aku nye pengesahan JPA lak xde...aku ingt x perlu...rupanya dye nak jugak,,,alamak..mcm mne niew...aku dah takot dah...huhuhu..nasib ada c WAN...dye bwk pengesahan lebih..nasib...

so far interview tu sanagt la lamenya...ibarat boleh berkenalan..bercinta n pastu leh putus balik...ahahhah..soalannya sgt la mencabar minda..KBKK yang sangat la tinggi..hampir pitam aku dibuatnya...firstly mmg aku speaking..pastu mungkin dah terlampau best ngat ENGLISH aku ni..dye soh ckp BM lak..ahahhaha...ape la nk dikato...

mmg harapan cerah lew nak lulus interview ni...tapi kalu tak lulus...aku tau la sebab ape..seme berpunca drpd..kesengalan aku ni..ahahhaha..apepun..aku serahkan pd takdir jew la..aku x dpt bwt pape dh..huhuhuhu..harap2 Allah beri aku rezeki...aku nak confirm awl...

Thursday, June 23, 2011

Tuhan Berikan Aku Cinta


Thursday,June 23,2011
Assalamualaikum..

tetibe jew rajin ari ni nak update blog..walaupun sekadar cerita2 kosong..namun itu sudah cukup untuk lepaskan ape yang terbuku dihatiaku buat hari ini dan semalam..ceh..nmpk sgt la hari2 hidup tak bahagia..jeles palk bile tgok gmbr kawan2 kawin..mcm best jew an kawin..tapi aku mesti x best..ahahhah..pasal aku ni bukan jenis yang ada perasaan..bak akte bebudak niew..teacher niew bukan ada perasaan..

huhuhu...sakit hati..bertukar bahagia n bertukar takut bile dapat pgln temuduga SPP..aku x tau nk study per..lagipun mcm otak dah agak berkarat..ahhahha..mals nk study same...ahahha..kalu students xnk blaja marah..hehheheh..pdahal teachernya lagi teruk...

malas la nak tulis agy..ahehhehe..nak balik la..nak balik kuantan lak pasni..hehehhe..


Tuesday, June 21, 2011

yes...serabut agi....

Tuesday, June 21,2011


Assalamualaikum..
ape perasaan sekarang?marah..rindu..serabut..seme ada bersarang kt segenap segi..aku ni jahat sgt kew?sampai aku xtau ape yang aku rasa sekarang ni?mungkin nikmat tuhan dah mula ditarik balik dari hidup aku...aku selalu jew xde perasaan..aku tgok bnda n orang pn aku xde perasaan..

hidup kau terlalu biasa..biasa smpai xde orang perasan akan kewujudan aku..mungkin la..itu semua telahan aku jew..aku suka menulis..tapi sekarang aku malas menulis..aku bukan xde idea..tapi aku memang malas..huh..aku masih lagi keliru..apa lagi la tujuan aku hidup ini..

setiap hari aku berfikir..bagai mana caranya nk jadikan hidup aku ni lebih bermakna..selain tunaikan kewajipan aku sebgai manusia..sebagai hamba dan sebagai cikgu..aku tak tau lagi ape yang aku patut buat...

of course..kerja sangat berlambak..aku menghabiskan sisa malam dan sisa siangku dengan melakukan kerja2 tersebut..mungkin juga kerja2 ini yang menghantui hidupku sampai aku rase kosong...

kosong...itu telah lama kurasakan...cinta?semakin hari rasa cinta itu menjadi terlalu biasa..sedikit kehangatan masih lagi terasa..namun kekadang aku terlalu leka..sehinggakan aku abaikan orang yang aku sayang..setiap kali kata maaf aku lemparkan...dia akan maafkan..aku sayang dia kerana kebaikannya..aku cintakannya kerana dia cintakan tuhannya..aku bertuah ada dia...

aku sepatutnya bersyukur kan?ye aku sepatutnya bersyukur..memang aku bersyukur..ehhehhe..ntah pape entry kali ni..tapi nk wat mcm mne..ni jew terlintas kt pikiran aku skunk ni..ahahhaha

Friday, June 10, 2011

My New BF




ni lew my new BF..ni gmbo yang sebelum di upgrade..yang dah di upgrade blom post...huhuhu..to syah..ni dah tunaikan jnji tau..jgn merungut lagi..ahahhahha

Thursday, June 9, 2011

Serabut Dowh...

Thursday, June 9,2011
Assalamualaikum...

as usual...dah kna push dlm email n kna push dgn owg lain bru aku terhegeh2 arnab nak update blog aku ni..wawawa..bukan ape..aku ni bz sesangat..kekadang bz termenung..huhuhuhu..aku mmg sgt malas la skrg ni..ditambah dengan xde masa jew memanjang..wawawa


sebut jew pasal cuti..mcm2 lew yang terlintas kt kpla otak aku..seme bnda aku nk wat..xnyempat...huhuhuhu..tapi yang paling kick..smpai sekarang aku x tanda lagi exam paper students...ahahhaha..padan muka aku n padan muka students aku...ahahhaha...

tym cuti ni lew tym demam nak datang..huhuhu..wat a shame the sad ending was given to the perfect day...huhuhu..demam masih berterusan..smpai la saat aku menaip skunk ni..masih lagi tak baik2..huhuhuhu...

cuti...my family n i had a trip to Kelantan..huhuhu..penat sgt la penat...tapi it was a good time that i have spent with my falmily.huhuhu..tujuan trip aku ke kelantan adalah untuk kawin larik..ahahha..xde la..tujuannya nk attend ank sedara aku nye kenduri kawin..aku dengan rasminya telah dilantik sebagai pengepit a.k.a maid of honour..ahahha dlm bhasa omputih..
keesokan arinya..aku telah mengembara ke Kota Bharu..membawa perutusan n seorg budak tinggi bersama..wawawa..budak ni yg nk p shoping..aku ikut jew..sempat jugak la kematu bontot sit in the train about 5 hours...

kul 12.30 kmi smpai kt KB..aiya...nasib baik la abang faizal ada kt cne..klu tak jenuh gak aku,.destinasi pertama ialah ke KB mall..lepak2 sat..pastu kmi ke pasar ct khadijah..wah tudung n sutera kt cni x hengat..punya la cun..geram aku tgok..huhuhu..tapi wat to do..duit xdop..huhuhu...terpaksa la tgok jew..malam tu bru aku tgok budak tinggi ni agak gile shopping...smpai aku sndiri pun terkejut...huhuhu..bnyak bnda yang dye sambar..aku nan abg faizal tgok jew..sape ckp laki x kuat shopping..think twice beb..ahahhahha

aku dah tak larat nak menaip..off to bed..huhuhu

Friday, June 3, 2011

Kronologi Lagi?

Saturday March 5

Assalamualaikum..
Dah besawang rupanya blog aku ni..aku xsedar plak..maklum la busy sesanagt..mengalahkan perdana menteri..ahhaha..so satu jalan jer ialah bwt kronologi..hehhe..terseksa dgn kepanjangan entry ni..lallala..

28.2.2011
hari isnin..hari permulaan kerja..xde la pe yg istimewa sgt..huhuhu..budak2 bola jaring bertanding hari ni..aku yg latih pasukn ni..tapi aku xleh g ..pasal aku xde knderaan..ptg ni je la g..kelas masih berjalan seperti biasa..bebudak masih lagi dgn perangai mereka..al kisah hari ni..aku masuk 4A..tetibe ada sorg budak tnya..cikgu ni sape?xpnh tgok pun..

aku mula pelikkan diri..aku salah masuk kelas ke?aku cek balik..betul la 4A..aku lak wat mka x puas ati..sy x pnh nmpk kmu pun dlm kelas ni..dah sebulan sy ajar kelas ni..ha ckp kmu g mne slame ni..smbil ayun2 rotan yg kna perasap dek org asli tu..perghh..takut gak dia..dia masuk la kelas aku..belajar la jugak..pndai budak ni rupanya..lepas jer kelas aku..ngam2 rehat..aku tgok dia pgang beg..aku tnya nk g mne?dia ckp..g skodeng..nk ikut jom ar..kurang ajar tol budak ni..aku pun ckp..jom ar..ingt sy takut ker?terus dia senyap..pastu dia ckp..xpyh la ikut..cgu budak baik..tgok muka pun tau calon2 syurga..xmcm sy..pastu dia g blkg kelas..dia jerit..cgu tgok jer dr cni..pastu budak ni wat aksi berani mati..dia pnjat pagar..dah la pgar skolah ni mcm tembok pnjara..dia jerit dr atas pagar..cgu..esok sy masuk kelas..ingt cgu..name sy ahnaf..aku terkejut smpai aku x tercakap pape..aku tgok jer dia..OMG..ada jugak dak gni..mengong sungguh,,

01.03.2011
aish..aku masuk 4L..budak semua tdo..ngaja la meja n kerusi..aku dah wat mcm2 dgn kelas ni..dah bwk masuk lappy dlm kelas..ada la respon..diaorg bwk lari lappy aku..jenuh aku kejar..ngok ngek sungguh..masuk 30..budak2 x cukup umo..tapi budak2 ni ok..nak wat aktiviti..sejuk sket ati..masuk 4S..sengal semua..kelas pling atas..tapi english hancur..hijrah nye english lg bgus dr diaorg semua..masuk 4K plak..bebudak aktif bercakap cina dgn aku..smapai aku ckp..wo shi ying yu de lao shi..bu shi hanyu de laoshi..zhidao ma?(maksudnya..sy ni cgu bhasa inggeris bukan cikgu bahasa cina..paham x?

hah..perih n jerih..masuk lak kelas 4A..budak smlm tu ada dlm kelas..ah peduli la..aku ngaja la kelas ni..ajar surat kiriman tak rasmi..aku bg satu contoh..as usual..there just 4 of them out of 40 yang nak blaja..yg lain seme tdo..pastu lalu plak pengetua..ades..dia tnya aku..cikgu relief ker?aku ckp bukan..sy ngaja..pastu dia ckp..teruk dah keadaan kelas ni cgu..dia marah budak2 tu..dia marah aku jugak..dia ckp..cikgu kna guna level yg rendah sket tau..aku ckp sudah..ni form 2 punya..dia blh ckp..i'm not asking u to defend urself..come to my office n we should talk..hurm..terpaksa la aku yg menapak g bilik pengetua..huhuhu..hampeh tol..

02.03.2011
masih lagi sibuk dgn proses membina item untuk ujian penilaian satu..huhuhu..xleh terlampau susah..students aku ni semenya mgok ngek belaka..ada plak budak2 ajak aku main DOTA..aishh..malas tol nk layan..taubat dah..ahahhah..

03.03.2011
mati....aku bru tau yang jadual exm dah berubah..huhuhu..terpaksa la aku aku bertungkus lumus menyiapkan exam question..kp aku plak bz trus..xleh nk cek..ya tuhan..masa dah suntuk ni..kang org x nk cetak plak soalan aku nnti..huhuhuhu..as usual..aku tdo kul 3pg..

04.03.2011
aku bertungkus lumus lagi menguruskan soalan exm..aku masuk bilik disiplin..adoi..cikgu anita lak guna komputer..aku ckp aku nk print jer..dia suruh aku tgu..nah kau..tgu 3 jam bru dia siap..panas jugak..tp nak wat mcm mne..redha jerla..lega bile dah print soalan..harap2 kak zam still lagi nak cetak soalan aku tu..klu x terpaksa la aku balik kuantan n cetak sendiri..guna duit sendiri..huhuhu..nasib dia nk terima..ada rombongan kelab cikgu bujang nk g kuantan..aku pn di invite jugak la..tp aku x g kot..pasal aku xde knderaan..aku x sngup nk tumpang tunang org..bf org..takut nnti slh phm..huhuhu..

05.03.2011
uii naa..seram sejuk tgok kain yg belum dicuci..ahahah..kumpul2 lagi..mcm solan terkumpul..wat2 rajin plak..cuci cadar n selimut skali..ahhaha..termasuk c lazy..lepas cuci bru nmpk warna c lazy tu hijau..ahahah..aku kemas rumah..mklum la bujang ari ni..kak roza p kl shopping brg kawin..aku duk la sorg2..huhuhu..

Monday, May 23, 2011

Blurred again..hehhehe

Monday,May 23 2011


Assalamualaikum...
aku ni mmg dilahirkan untuk menjadi seorg manusia yg blurred kot..ahahhaha..aku susah nak phm ape yg org mksudkan..atau aku ni sbntnya diciptakan untuk dunia yg lain...ahahhaha..ngarut sungguh...dah berabuk blog aku ni rasanya..lappy pn dah wat hal..sejak kna format ni...lappy ni dah x leh nk bluetooth n nak msuk MMC...ni yang aku rase nak bako jer owg yg format lappy aku ni...wuwuwuw....

aku xleh nk update gmbo2 terbaru dah..huhuhu..terutama gambo bf aku..ahahah..dah jgn nk berpikiran mungkar..nk bgtau bf aku yang terbaru ialah moto aku..hehhehe...tapi sorry la xleh nk update gmbo...

aku jugak bru jer abes masuk koir..kt cni aku lagi la blurred..mmg la aku pnh masuk koir guru mase kt sabah dulu..tapi kt cni kan..nak dijadikan cite,..tetibe jew aku diserapkan..mcm spongebob dah aku rase..aku pn g la latihan dgn perasaan yg blurred dan separuh blurred...

smpai jew cne aku diberikan lagu..mcm biasa aku diberikan suara alto..nak suprano key x smpai...ahahhah...sore pun xsedap..ada ati nak suprano..wawawa..maka bermula la latihan aku setiap petang..kna g PPD..dah nyanyi koir ni..paham2 la..seme kna laja smula...latihan vokal..dynamik suara..n macam2 lagi la...

dah dekat 3 minggu aku berlatih...maka aku diberitahu ttg pakaian..k la kemeja hitam..mati2 aku ingt dgn seluar..rupanya dengan kain..skirt labuh..huhuhu..satu hal lak kna cari..dah la aku ni x pnh pkai kain selain kain bju kurung..parah2..

lagi aku blurred..aku x diberitahu kna pkai kasut hitam..kna pkai ank tudung hitam..dah la aku blurred..ptanyaan yang aku dpt lagi menyakitkan ati.."laaa...xtau lagi kew?..kan dah bgtau.."ya tuhan cantiknya pertanyaan..klu aku tau xde la aku blurred...yang kain tu pun nasib baik aku tnya..klu x mati2 aku pkai suar tau...tension tol aku...nasib baik la aku ikut gerak ati pkai seme itam...huhuhu..klu x nmpk sngt la aku sorg jew yang janggal dlm pasukan koir tu...

waktu raptai penuh lak..teruk kmi dikerjakan oleh pengrah protokol..dekat 12 kali kmi kna nyanyi..pasal flow floor x betul..huhuhu..nak tercabut anak tekak aku rasa..aku balik jew umh..terus x sedar diri..penat sgt..huhuhu...

nasib baik semuanya berjalan lncr n finally it's over..syukur...dah aku x pyh nk kenang2kan lagi seme tu..ahahhaha...my life now nk selesaikan seme keje yang tertangguh..especially yg form 3 punya..owh ya exam masih lagi berjalan dgn senang ati..xpyh nak wat lesson plan..cepat la cuti..nak test power LC bru..nak bwk balik Kuantan..hehehhe..

Wednesday, May 11, 2011

Exam Dowh!

Wednesday, May 11,2011

Assalamulaikum..

hari ni pling kecoh aku rasa..mau taknya..bebudak tingkatan 4 dah start exam..kekecohan bermula pg tadi lagi sbnrnya..kesnya latihan koir peringkat negeri..PPD start calling2 skolah supaya star2 yang dipilih ni g latihan...ahhaha..aku pun x tau mcm mne aku boleh terpilih dlm project ni...aku rasa mcm sejarah kat sabah dulu berulang kembali..ahhahaha...tapi kali ni x masuk church jer...ape2 pun ptg ni kena g latihan koir..menyumbanggkan suara aku yang sumbang ni...ahahaha..sape suruh pilih aku..hambik nak...

exam bermula dengan paper Bahasa Melayu 2..well aku kna masuk kelas 4A..kelas ni kesian jugak...mcm tempat pelupusan smpah pun ada jugak aku tgok..ah biar la..sesuka suki diaorg lah...jnji exam jalan..aku suruh diaorg seme susun meja mengikut standart peperiksaan..aku bg kertas kejang dulu..bru bg kertas soalan...hehehhe...lepas jer bg kertas soalan..4 org pelajar cina yang tidak dapat dikesan namanya mula check in atas meja..nak tdo la tu...aku ckp jgn tdo..wat dulu soalan exam tu..bgus jugak klu diaorg dengar..membazir suara tol...ahhahhah

bebudak Melayu yg depan tu pun dah mula nak layu2..aku gunakan kuasa veto aku..aku jerit seme terkejut..aku paksa diaorg jawab exam..aishhhh..bahsa melayu pun mlas nak jawab..muka aku pun dah jd mcm HULK kt c2..hehhehe..masuk plak 4L..lagi la mengong..exam x exm same jew..jerit lagi membazir suara..huhuhuhu..aku pun wat x tay jer..to be continued..post dulu yg ni..ehhehhehe

Sunday, May 8, 2011

Mengapa Kau Pergi...

kau pergi tanpa relaku..

kau hilang tanpa sedarku..
kau kabur dari pandanganku..
kau lenyap dari hadapanku..

ingin kutahan semua ini..
akan ku tempuhi apa yang terjadi..
tapi kau tetap jua pergi..

mengapa perlu kau pergi..
sedangkan masih banyak janji yang masih belum ditepati
masih banyak jaln yang belum kita terokai..

ni puisi yang aku jnji dengan seseorg..sory lmbat publish..tapi ni khas untuk awk k!

sekali lagi...

Sunday, May 8,2011


Assalamualaikum...
benda ape la yang ngah bersarang dalam perut aku ni..seklai lagi aku diserang sakit perut yang menggila..dulu aku pernah kena skali..kalu korang penah bca entry yg sebelum ni..mase tu aku kt UMS..hehehehhe..hari ni skli lagi aku diserang bnda yang sama..aku pun x tau nape..

aku terus menghubungi seseorg yang pakar sket dlm bidang medic ni..bnyak simptom2 yang dia kuarkan..huhuhu..aku dah jadi takut n serabut..huhuhu..bnda la sakit aku ni..tapi this thing rarely happen..klu aku jmpe dokto pun dia akn ckp just gases in your stomach..tu jer..penat dah aku dengar tntg seme ni..so aku pun wat x tau jer..pas aku membuang slalunya ok dah la..huhuhuhu

aku tau ramai sgt yang risau tnntg aku..sorry bkn aku degil..tapi aku rase ok jer..thanks kpd semua yang sygkan aku...aiseh jiwang..hehehhe..

Friday, May 6, 2011

Alahai..

Friday, May 6,2011


Assalamualaikum...
bersawang dah blog aku ni..berbusut pun ada dah..huhuhu..dah bertubi2 email masuk suruh aku update blog aku yang sengkek ni..wah perasan cam glemer jew aku ni..hehhehe..aku bukan x nk update blog..cume aku tersangt la amat busy ketika dan saat ini..aku ngah cube nak sesuaikan diri denagn kehidupan aku sekarang ni...hari ni officially 3 bulan aku bergelar TEACHER..xbanyak bnda yang berubah dlam hidup aku ni..makin serabut ada la..hehheeh

hidup aku pun ada gak perubahan..huhuhu..aku dah ada moto sekarang ni...hehehhe..consequence of slipp gaji aku yang salah name ari tu..aku gagal mendapatkan kereta idaman..so terpaksa la aku postponed dulu..aku amik moto idaman aku..hehehhe..ape lagi langi jew amik LC..hehehhe..sekarang x leh update gambar moto ni..pasal bluetooth lappy aku ni wat hal sejak kena format dek PEKAN ari tu..huhuhu..wat to do..accept jer la..huhuhu..macam2 aku plan nk make up moto aku ni...mklum la moto langsi..ahahhah...kredit to AIRUL NAIM..coz dia yang berusaha mengupgrade moto aku..dia yang pasang alarm moto aku..ni dia bercadang nak pasang cover cooler moto n penegang rantai..huhuhu..ape2 jerr la bebudak oi..jnji moto teacher ni ok..hehehhe..kredit also to ARIF SENGAL..xpn adam sengal..pasal kekecohan dia satu skolah dh tau aku pkai moto..ahahhaha...aku minat plak AIMAN AFIQ nye trotter moto..aku tnya dia..dia ckp rm12 jer teacher..huhuhu..

sekarang aku dah jadi gle kuasa skrg ni..hehhehe..aku conduct extra classes skrg ni..for students yang nak blaja jer la..tapi aku x tau la..bebudak ni mmg dah terbiasa la..sibuk jer nak bayar membayar ni..aku ckp klu dah bnyak duit sgt bayar la RM 3 ribu..ahahha..padan muka diaorg..nak sangat..ko rasakan..wawawa...aku terbakar betol dengan bebudak 4K..geram yang tersanagt..diaorg ckp aku garang..dah mne x garang syg2 sekalian..korang tu malas sgt..malas yang terlampau tau..karangan x pnh antar..oral test x nk bwt..nah aku kasi failed jer seme..bukan kejam..tapi beri pengajaran..hehhehe..padan muka...

Friday, April 22, 2011

Bosan Dengan Keletah Waktu Yang Mencengkam

aku telah lelah..

aku telah bosan..
aku telah kalah..
buntu dengan perasaan..

kau merimaskan..
kau melemaskan..
kau membuatkan aku kesakitan..

duhai waktu..
tolonglah aku..
perlahankan rentakmu
bukakan ruanganmu..
hanya untuk aku,.

kerna waktu..
aku tersepit dengan duniamu..
aku bosan dengan keletahmu
yang sentiasa menghantui aku..


Sunday, April 17, 2011

Perjalanan Ini..

perjalanan ini..

membuatkan aku tersedar kembali..
bahawa jalan2 ini pernah aku lalui..
meniti zaman yang penuh berduri..

perjalanan ini..
membuat aku tersedar kembali..
untuk aku smpai ke tahap ini..
banyak tangisan yang sudah gugur ke bumi..

perjalanan ini..
membuat aku tersedar kembali..
bahawa liku2 hidup tak pernah sunyi..
mungkin juga aku akan kembali..
ke daerah yang telah kutinggali..

Friday, April 8, 2011

apa lagi?

apa lagi yang masih kurang?

apa lagi yang buat kamu meradang?
apa lagi yang masih pincang?
apa lagi?tolong katakan?

aku bingung..
aku juga tersinggung..

apa lagi yang perlu aku lalui?
apa lagi yang masih belum cukup sakit ini?
apa yang lagi yang perlu aku mengerti?

setiap apa yang aku lakukan tidak pernah menjadi..
apa yang aku harapkan tidak pernah kalian sedari..
kalian perlu tau aku juga tidak harapkan semua ini terjadi..
jadi tolong fahami diri ini...

Wednesday, April 6, 2011

Hidup Yang Cukup Huru-Hara

Wednesday, April 6


Assalamualaikum..
I would like to inform all of u that today..genaplah 2 bulan aku kat sekolah ni..alhamdulillah..aku masih lagi hidup di celah2 cendawan beracun ni..ahahhaha..dah lame rasanya tak bertemu dgn buah hati pengarang jantungku ini..wawawa..mode jiwang..dah lame x meluah perasaan..terbuku kaku semuanya..mungkin jugak bisa dikatakan kelu...hmmm...jawapannya cuma satu...aku masih belum menemui diriku...

mengapa lama x menulis?mengapa lama x menulis?soalan daripada seseorang yang slalu memenuhkn inbox aku..aku x tau sape dia..aku rasa aku jugak x mau tau sape dia..aku bukan x mau menulis..tapi aku sangat busy..bukan busybody..tp mmg sangat busy...tersangat..

tau tak ape maksud huru hara?..tak xtau..cek kmus..ah x pyh la..buang masa..korang tgok hidup aku jer sudah..wawawa..hidup aku sekarang sanagt huru hara..bermula hari kedua aku kat sekolah ni..wawawa..pasal hari pertama aku duk tdo jer dlm bilik guru...terlampau banyak tanggungjawab aku sekarang ni...

meh aku senaraikan satu persatu..aku adalah setiausaha bagi English Panel..wah bajet best jer jadi secretary ni..ahahha..dop besh pun..aku jugak Ketua Pentaksir ULBS sekolah..aku jugak penggubal soalan bagi tingkatan 4..aku jugak akan antor pasukan debate skolah..aku jugak yg latih budak public speaking..aku jugak la yang kna wat folio aku sndiri...ades..memang huru hara..of course aku jugak kna ngaja..setakat ni..memang aku x pnh miss masuk kelas lagi..wah bunyi mcm hebat jer...

my English wasn't too good..coz about a year i'm not talking in English..so do writing..sekarang aku ngah cube upgrade aku nye English..aku sangat jeles dengan semua orang yang leh ckp fluent English...really..aku sangat jeles pada kalian..mungkin pada dasarnya..atas kertas mmg aku sangat bagus dalam pelajaran...tapi banyak lagi kelemahan aku ketika mengajar...

honestly..setiap masa aku terpikirkan kelas aku..ape aku nk ajar..mcm mana caranya aku nk ngaja..belum masuk segala bahan yang aku cari..guna duit sendiri..tapi memang aku ditakdirkan untuk dikecewakan la..setiap kali aku masuk kelas..students x nk wat keje..students ignore aku..menangis sendiri memikirkan semuanya..aku dah cube nak jadi cikgu yang terbaik..tapi nape seme org layan aku gini..bile masa aku nk rasa bahagia?atau aku ni jahat sangat smpai x layak nak rasa bahagia dengan apa yang aku buat..demi Tuhan yang satu..ni jalan yang aku pilih..aku nak jadi yang terbaik untuk seme org..huhuhuhu

sungguh aku akui..aku dlm proses menyesuaikan diri nak adapt yang aku ni sekarang cikgu..aku bukan budak2 lagi..banyak pengorbanan yang aku dah buat untuk jadi yang terbaik..dari pkai sneakers aku dah pk wedges skrg ni..tuhan jer tau betapa sakitnya kaki aku ni..tiap2 malam terpaksa pkai padding..terpaksa isi ubat..aku pn dh kna pkai make up sket..kalu tak students ckp aku budak2..sungguh..bnda ni semua bukan senang bg aku..ni bukan aku yg sebenarnya..

mcm mana aku yg sebenarnya?for ur infomation..aku jenis yang suka ketawa..ska aktiviti lasak..aku manja..suka nanges...aku jugak seorg yang simple..slalu miss place aku nye barang2..hehhehe..honestly aku nye hidup mmg huru hara la skrg ni..aku kna amik masa nak betulkan semuanya di tas norma..wawawa..

Tuesday, March 29, 2011

Teacher VS C.U.T.I

Assalamualaikum,...
memang dah lame aku x update blog..ahahha..maklum la cikgu cemerlang..bz sgt..ditambah pula dengan beruk band yang ilang..menambahkan tension teacher..ahahha..ok teacher will starts this entry with suasana ketika cuti..hehhehe...yeah..cuti ini yang membuatkan aku rasa lega..even mak aku membebel pun aku still boleh senym lagi..ahahah..natah pe punya penyakit la..aku pun x tau..yang penting aku happy sgt..kepala x serabut..baru cek2 soalan..ahahha..banyaknya yg aku kna tnda..wawawa..apa leh bwt..200 skrip jwapan masih lagi belum terusik...


Monday, March 14
sesi menanda kertas..

memulakan sesi menanda kertas exam..bermula dengan section A utk semua form 4..ya tuhan soalan yg begitu senang pn xde org leh jwb..aku bg Hijrah yang standard 4 tu jawab..dia leh betul 10..nananna...ketara la students2 aku.. ni..hihuhuhu...tnda section ni cepat sket..pasal seme objektif n short answer..hehehhe..lega teacher..

Tuesday, March 15

Misi hari ini ialah menghadiri kenduri kawin fwen aku mase kecik2 dulu..hehehhe..once waktu kecik2 dulu aku selalu la dengan dak ni..g silat same2..g kelas same2..smpai owg ckp aku akak budak ni..lalalala..pasalnya aku besar n dak ni kecik jer..hehehhe..kira2 aku ni 2x ganda ar dr dia..hehehheeh..bile dah besar ni x tau plak dia dulu yang kawin awal..ahahahah..sungguh tak disangka..aku ni mmg ada masalah la klu wat perancangan ni..boleh2nya aku lupa beli adiah..ngok ngek sungguh..maka dengan menggunakan kuasa veto aku..aku ajak la ank sedara aku yang lurus sudip ni untuk g cari adiah..cari adiah punya cari dapat la..g la aku knduri...huhuhu..pas balik knduri aku g klinik nk wat pemeriksaan akak aku..wawawa..ngus nye dokto tu dia leh tnya ape la disabalities akak aku coz dia xtau..aku ckp learning disabilities..huhuhu dia ckp ye ke?sy x tau ni..ya Tuhan..aku lak yg kna jd dokto..huhuhu..wat to do..wawawa

Wednesday, March 16
ni la umh penyayang..

ahahaha..berjalan2 cari pasal lagi..wawawa..ari ni aku berjalan ke Rumah Penyayang..terasa disayangi jugak..tujuannya ialah..untuk membuat kad O.K.U..hehehe..untuk diri sendiri..wawawa..xde la.pas selesai jer membuat urusan krajaan tersebut..aku pun menyopingkan diri dan ape lagi..melyang la jugak seratus dua..hehhee..wat to do..ngarut jer..hehehhe...

Thursday, March 17..
hemo2..kertas masih lagi tak bertnda..ape lagi..serabutkan la diri anda dengan kertas2 yang ada..huhuhu..masih lagi berfokus kepada section A and B..aku pkai pekerja tambahan..hehehhe..sape lagi la kalu bukan ateh..wawawa...pastu mmg aku sgt terkejut bile tgok ada satu mamat ni wat onar..geram betoi..
.ni paling aku geram...

Friday, March 18
dah makin dekat nak balik..kertas x abes tnda lagi..huhuhu..ni start tnda section C yg memang banyak masalah..huhuhu..ada yang jwb..ada yang tak jawab..well kalu kelas belakang tu mmg kosong la jwbnya..mcm2 jwpn yang diberikan..kreatif sungguh la students2 aku ni..aku fokus pd kelas yang belakang dulu..hehee..senang nak bagi markah...well kelas 4L..3org jer yg lulus..tau x sape 3 org tu?3 org tu ialah budak 3 org yg depan..yg blaja..tu jer la..huhuhu..yang lain xde lulusnya..ahahhaha

Saturday, March 19

aku sakit ati betul dgn sorang budak ..korang nilai la sndri pe dia dah jawab..hehhe..malas nk komen..huhuhu
x ke geram..huhuhu

Sunday, March 20
sesi finalize kertas soalan..huhuhu..dah dpt markah penuh..kalu kelas depan ok la..kelas belakang bnyak merah dr biru..ada potential student dari kelas 4A..dapat markah 68..ah pape pun kna kemas2 nak balik Triang..bnda paling aku x suka buat..

Sunday, March 13, 2011

kronologi lg?ades mcm best jer wat kronologi ni..ahahha..

Sunday,March 13

Assalamualaikumm..

this week was my bz week ever!ahahaah..jujur aku ckp mmg bz gle minggu ni..samapi x sempat nak update blog..bkn malas k..x sempat nak update..wawawa..so as usual..terpaksa la aku produce bnda yang mcm best jer ni..ape lagi klu bukan kronologi..ahahhaha..ngok ngek..wawawa..

monday,7 March
ades..hari ni aku jadi org yg glemer kt skolah..mau takknya..seme org cr aku..memula pn. chan..dia nak buku rekod aku..aiya..bu ke yi?mana boleh nak buku rekod orang..buku rekod sndri kn ada..ahahah..dia ckp cikgu ada pemantau dr JPN n KPM nk dtg observe cgu..be prepared ye cgu..well aku ckp..okay..ahahah..dengan muka yg xde perasaan..pn chan ckp buku rekod aku lengkap..tahniah..hehehhe..smpat jugak la riak ria..wawawa..lepas jer pn chan cr..cikgu chua plak yang tetibe g amik buku rekod aku..lorh..bwt bnda lg?dia lak cek..dia ckp tahniah..lengkap..kemas dan well done..syabas..hehehhe..ni yang menjadikan aku calon neraka ni..ahahaha..pasal riak..wawawa..cgu chua suruh aku siapkan folio..siapkan bg cntik2..yer la..mka di situ bermula la kesibukan aku yang tidak lagi mempu dijangkau oleh akal yang waras..ahahha..kasi sedap ayat..

esok mula exm..heheh..tp bile aku tnya kakak yg cetak soalan tu..dia ckp dia xsihat..ades..esok dah paper aku ni..mcm mne ni..tp jgn takut..teacher x panik..aku tgok jam..lg 30 minit nak balik..ades..hurm..memandangkan aku yg pling muda kt skolah..aku g wat2 mka kesian n ayat2 sedih..ahahah..tu mmg kelebihan aku kate c yori..wawawa..penyelamat aku adalah cikgu abu..GPK Kokurikulum..dia tnya nape muka berkerut ni?ari ni x dgr lagi budak kecik ni nyanyi..aku ckp mcm mne nk nyanyi..soklan blm kena cetak..sedgkn esk exm..huhuhu..dia pun ckp..nape x bgtau..meh sy cetak..aku pn story ckp akak yg cetak soklan tu x chat..dia terus masuk pejabat n cetak soklan tu..ada plak aunty yg anti aku tu..membebel2 sakan kt aku..aku dgn mka x bersalah duk sblh mesin fotostate..pastu cikgu abu ckp..dah2 la membebel nye..budak ni baru lagi..kang dia lari..pndah skolah..bru xde cgu english..yessss..aku menang..kakak tu terus dgn aktiviti dia..aku lak dengan sengal2 ubinya..leh gelak2 sakan kt tepi mesin tu..lgi la dia panas..bukan aku nk menganjing..tapi aku rasa lucu sgt..aku pun x tau npe aku gelak..mungkin aku nerves..ahahahha..

Tuesday,March 8

mcm ni ke exam?haish...

bermula la exm dengan rasminya..bagi pelajar tingkatan 4 n 5..tingkatan 3 belum lagi..so kna la masuk kelas untuk form 3..bru je nk masuk kelas..pengetua panggil aku..adoi npe plak..dengan malas dan protes dlm hati..aku masuk la bilik pengetua..owh..rupanya dia nk aku sign aku jnji..owh g2 plak..hehehhe..dh dpt dosa kering xsudah..aku masih lagi sakit bahu n pinggang..mau taknya..300 kertas soalan aku kna stapler...masuk kelas exm plak..budak2 ngok nek seme..wat to do..accept jer la..

wednesday,march 9
masih lagi dgn aktiviti menyeramakn iaitu membuat folio guru baru..huhuhu..mood exam masih lagi berjalan dgn girangnya..sempat jugak la lelah 2-3 kali berlari2 dr blok m ke blok j...jauh gle..huhuhu..tapi x kurus gak..geram sy..ahahhaha..hari ini dgn baik hatinya..GPK HEM Skolah ni beri satu tugas bru..huhuhu..dah la aku x brape nak lapang..tugasan aku ialah membuat testimonial tentang sorg pelajar..aku ni xknl dia..tetibe jer suruh wat testimonial..aduh parah2..ehhehhe..

thursday, march 10
adoi..aku ingt ari ni dah jumaat..nasib ada students yg ingtkan..ahahahha..nampak sgt selok nak balik kampung..hehehhe..maklum la tension tahap gaban mengawan cni..lalalalla..cepat la jumaat..nak balik kg..nak balik kg..huhuhu..

friday,march 11
akhirnya..jumaat jugak..lega rasanya..mcm kna loteri lak..ada akak yg duk kg padang tu ajak aku tumpang dia..balik pas skolah..tp kna stay umh dia dulu jap..tgu suami dia smpai..YESSSSS..aku pun stuju..xkisah la kalu aku kna pk bju keje ni pun..jnji aku dapat balik..so bermula la kisah perjalanan musafir mencari arah tujuan dah lari dari sesalan hidup..ahahahah..segala mslh dah sy tinggalkan di Triang..sekurang2nya tak perlu fikir masalah tu untuk seminggu..lega..mcm dapat nyawa bru..ahahha..punya la kronik..wawawa..

saturday,march 12


proses mencari cinta..

the prisoner of zenda..
yeah..masa yang ditunggu..
nah kau..release tension
wahhhhh..mentang2 la dah cuti,,exam paper dipandang sepi seribu bahasa..malah dirinya jelak dan tidak berbicara..bungkam..ahahah..tetibe masuk ayat sastera la plak..hehehe..hari ni aku g shoping..x lupa juga g melalak sampai xde suara..wawawa..esok nk g tgok wayang..merong mahawangsa..
sekian la kronologi yang pnjang n membosankan..hehhehe..